NAJLJEPŠA BOŽIĆNA PRIČA

VIDEO Ovogodišnji Zagreb Advent Run trči se s posebnim humaniratnim ciljem

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zagreb: Građani se okupljaju na startu utrke Zagreb Advent Run 2021
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Organizatorica utrke Advent Run Ivana Kalogjera Brkić i ambasadorica Renata Sopek
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Humanitarna utrka Zagreb Advent Run, utrci se priključili i poznati
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Humanitarna utrka Zagreb Advent Run, utrci se priključili i poznati
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Humanitarna utrka Zagreb Advent Run, utrci se priključili i poznati
12.12.2021.
u 11:00
Centrom Zagreba trčat će više od 2000 kostimiranih trkača iz čak 29 država. Ruta je duga deset kilometara, ali postoji i verzija od pet za one koji nisu u kondiciji za dulju trasu.
Pogledaj originalni članak

Omiljena humanitarna i kostimirana utrka Zagreb Advent Run vraća se na ulice adventski ukrašenog glavnoga grada! Utrka se održava danas, a počela je u podne sa startom i ciljem ispred hotela The Westin Zagreb.

Od 11:30 počelo je okupljanje na startu, a tada su se i organizatori utrke obratili javnosti.

Poseban humanitarni povod

Utrka svake godine ima i svoj humanitarni karakter, a ove godine partner utrke bit će Udruga žena oboljelih i liječenih od raka „Nismo same“ koja se bavi organizacijom različitih oblika podrške ženama oboljelima od raka.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Dio sredstava od uplaćenih kotizacija utrke donirat će se udruzi koja će ih iskoristiti za svoj projekt „Nisi sama, ideš s nama“, u sklopu kojeg osiguravaju besplatan prijevoz ženama oboljelih od raka na kemoterapije.

- Iznimno sam ponosna što ćemo ove godine biti partner Zagreb Advent Runa te smatram kako ćemo zahvaljujući ovom eventu svim sudionicima utrke zajednički pružiti puno smijeha i zabave. Ova utrka na prvo mjesto stavlja zdravlje koje je naše najvrjednije blago, promovira zdravi način života uz odličnu atmosferu i lijepe trenutke koje ćemo svi pamtiti - istaknula je Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica udruge „Nismo same“.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Organizatorica utrke Advent Run Ivana Kalogjera Brkić i ambasadorica Renata Sopek

Ovim hvalevrijednim projektom Udruga je do sada pomogla 455 žena te osigurala više od 16.000 besplatnih taksi vožnji na kemoterapije. 

Zbog utrke policija i ZET najavljuju izmjene u prometu

Zbog održavanja humanitarne utrke Zagreb Advent Run doći će i do izmjena regulacije prometa užeg gradskog središta. Ulica Isidora Kršnjavog, u kojoj su start i cilj utrke, bit će zatvorena za sav promet od 8 sati do 14 sati i 30 minuta. Ostatak rute utrke policija će početi zatvarati nekoliko minuta prije starta utrke u 11 sati i 50 minuta i ostat će zatvoren do 13 sati i 30 minuta, a riječ je o sljedećim ulicama:

I. Kršnjavoga – Vukotinovićeva - Trg M. Marulića – Žerjavića – Trg Petra Svačića – B. Trenka – Trg kralja Tomislava – Pavla Hatza – K. Mislava – Trg žrtava fašizma – Račkoga – Trg hrvatskih velikana – Draškovićeva – Šoštarićeva – Trg J. Langa – Ribnjak – Medveščak – Ksaverska cesta – okret kod Jandrićeve – Ksaverska cesta – Medveščak – Ribnjak – Trg J. Langa – Branjugova – Palmotićeva – Jurišićeva – Trgu bana J. Jelačića – Ilica – Britanac – Kačićeva – I. Kršnjavoga.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Humanitarna utrka Zagreb Advent Run, utrci se priključili i poznati

Iz ZET-a također javljaju da će doći do izmjena u prometu užeg gradskog središta, pa će linije 4, 6, 9, 11, 12, 13, 14 i 17 u periodu od 11.15 do 13.30 sati prometovati izmijenjenim trasama:. 

Linija 4: Savski most - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Dubec

Linija 6: Črnomerec - Ulica Republike Austrije - Vodnikova - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Sopot

Linija 9: Ljubljanica - Savska - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg

Linija 11: Črnomerec - Ulica Republike Austrije - Vodnikova - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Dubec

Linija 12: Ljubljanica - Savska - Ulica grada Vukovara - Držićeva - Kvaternikov trg - Dubrava

Linija 13: Žitnjak - Ulica grada Vukovara - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg

Linija 14: Zapruđe - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Maksimir

Linija 17: Prečko - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Kvaternikov trg - Dubrava

Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića - Voltino) će u vremenu od 8 do 14.30 sati prometovati skraćeno i to na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti pet minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored, dok vremena polazaka autobusa iz Voltinog ostaju nepromijenjena.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.