Glas naroda

Čitatelj ljutit na Čistoću jer krupni otpad mora odlagati kod škole

Foto: Marko Čubrilo/VLM
Čitatelj ljutit na Čistoću jer krupni otpad mora odlagati kod škole
Autori mš/VLM, mač/VLM
13.07.2010.
u 18:48
Najviše ga je razljutio odabir lokacija, od kojih se ona u Trnskom nalazi nadomak osnovne škole, a ona na Laništu u neposrednoj blizini vrtića.
Pogledaj originalni članak

U Savskom Gaju nema više mjesta za odlaganje krupnog otpada. Sada moram hodati tri kilometra da bih odložio otpad, rekao nam je čitatelj, stanovnik Savskog Gaja, ogorčen najnovijim rasporedom odvoza glomaznog otpada u Novom Zagrebu.

Najviše ga je razljutio odabir lokacija, od kojih se ona u Trnskom nalazi nadomak osnovne škole, a ona na Laništu u neposrednoj blizini vrtića.
– Ovo su bitne promjene sustava odlaganja otpada, a vjerojatno su ta mjesta odabrana kako bi se djeca imala gdje igrati – sarkastično je ustvrdio naš izvor.

Marko Melčić, direktor Čistoće, kaže da on nije imao veze s odabirom lokacija, već da su njih odabrala vijeća mjesnih odbora. Ideja je bila, kako kaže Melčić, da se građani priviknu na određenu lokaciju i da se u točno određenim intervalima na dogovorenim mjestima skuplja glomazni otpad, kojeg je Čistoća prošle godine skupila oko 48 tona.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VI
Vito
07:34 14.07.2010.

Naivci. Umjesto da slože hrpu ispred svojih kuća. Samo pogledajte na google earth pa će te vidjeti koliko zelenila ima Savski Gaj gdje se može ostaviti krupni otpad. Jeste ispranih mozgova i dopušatate da vam partizani i dalje kroje život. Mislite da su promijenili svjetonazor samo zato što se više ne zovu komunistička partija već stranka ili zajednica da su postali pošteni. Čistoća smeće i tako mora odvesti. U protivnom ih smijete tužiti komunalnom inspektoru. I komunalnog inspektora isto mogu tužiti građani trnskog, jer im u njihovo naselje dopušta donošenje tuđeg smeća bez pitanja. Tri kilometra? Znadete li koliko je to od Jelačić placa? To je Hipodrom na jugu. To je \"Pliva\" na zapadu. To je Mihaljevac na sjeveru. To je Borongaj na istoku. Tri kilometra od savsog Gaja - su Gornji Čehi na jugu. je napuštena bolnica na zapadu. je hotel \"Panorama kod Doma sportova na sjeveru. je bazen u Utrinama na istoku. Trnsko je 300 metara istočno. 00m istočno od Jelačić placa je Draškovićeva, Trg hrvatskih velikana i ministarstvo nezaposlenih. Tamo sigurn treba odlagati smeće da nezaposleni imaju što raditi dok čekaju ispred ministarstva i gledaju zaposlene kako puše ispred ministarstva.