Maksimir

Čamci ponovno plove Maksimirom

Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
Čamci ponovno plove Maksimirom
25.05.2010.
u 15:19
Đuro Deželić, tadašnji gradski senator, 1892. godine u “promet” je pustio mali parobrod dug osam metara koji je postao velika atrakcija.
Pogledaj originalni članak

- Vožnje čamcima ponovno smo pokrenuli razmislivši kako bismo mogli jezero ponovno integrirati i oživjeti - rekla je Davorka Maljković, direktorica Zoološkog vrta u sklopu kojeg se nalazi i prvo jezero na kojem su se do sredine 50-ih godina zaljubljivale generacije Zagrepčana.

Dobra stara vremena

- Kao klinac vozio sam se po ovom jezeru, no kasnije je taj običaj jednostavno nestao - ustvrdio je Zvonimir Milčec, književnik koji nam je priznao kako ga mnoge lijepe uspomene vežu za ovo jezero te pohvalio trud Zoološkog vrta koji ulaže velike napore kako bi se revitaliziralo prvo jezero.

Prva plovidba datira više od stotinu godina unazad. Đuro Deželić, tadašnji gradski senator, 1892. godine u “promet” je pustio mali parobrod dug osam metara koji je postao velika atrakcija i nezaobilazan turistički sadržaj grada. A mnogi su u Zagreb dolazili upravo kako bi uživali plovidbom uzduž maksimirske šume.

Dostupno svima

Vožnja čamcima organizirat će se od petka do ponedjeljka, a cijena je za djecu do deset godina pet, a za odrasle deset kuna, uz ulaznicu za Zoološki vrt.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

AG
Agramer198
16:15 25.05.2010.

aaaa špica! idem :)

DE
detour
17:17 25.05.2010.

najvecu stetu marsimirskom perivoju ucinio je zoo koji svojom lokacijom zauzima najvredniji dio perivoja i sve otoke. zoo je i inace nuzno preseliti na bolju i vecu lokaciju, a sto trazi i sama uprava zoo-a, a prostor na kojem je bio zoo (ponovo) otvorit parku.

DO
doktorica
18:20 25.05.2010.

Pohvalno!