sjeme

BC institut pokazao svoje kukuruze

Foto: Rajko Polić
bc (1)
Foto: Rajko Polić
bc (1)
Foto: Rajko Polić
bc (1)
Foto: Rajko Polić
bc (1)
17.09.2013.
u 17:29
Institut, dioničko društvo vodi dr. sc. Ivica Ikić a hibridi su plod selekcijskog tima kuće (Kozić, Vragolović, Buhiniček, Jukić, Živković i ostali stručnjaci na zavodima), te mnogih ratara koji siju za pokuse
Pogledaj originalni članak

Sam broj okupljenih stručnjaka, ratara i trgovaca (ni prosvjedi ne mogu više okupiti) najbolje govori o popularnosti BC hibrida kukuruza, na čijem oplemenjivanju Institut osnovan koncem 19. stoljeća sustavno i pod ovim imenom radi od 1961. godine. Sjeme se po najvišim svjetskim standardima proizvodi za zrno, silažu i specijalne namjene, dakle od imperativa prinosa do bijelih, kokičara, pečenjaka, pa svakako i onih za prave domaće žgance, puru ili palenticu. Institut, dioničko društvo vodi dr. sc. Ivica Ikić a hibridi su plod selekcijskog tima kuće (Kozić, Vragolović, Buhiniček, Jukić, Živković i ostali stručnjaci na zavodima), te mnogih ratara koji siju za pokuse, od Slavonaca (Matijaševići iz Komletinaca) do Slovenaca (Pečari iz Ljubljane - Polja), te svojom tehnološkom sposobnošću ostvaruju s BC hibridima zaista vrhunske rezultate.

Slično je i s reprodukcijskim materijalom za strne žitarice, krmno bilje, soju i djetelinsko travne smjese, a najviše imponiraju podaci o postocima zasijanih površina domaćim sjemenom te njegovo širenje po svjetskim žitnicama.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.