pijani milijarderi

Bandić: Strpite se kratko, nakon izbora preuzimam Holding

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Bandić: Strpite se kratko, nakon izbora preuzimam Holding
31.01.2013.
u 13:49
- Ponašaju se kao pijani milijarderi na brodu koji tone umjesto da krpaju rupe. Grad je drugi brod koji ih šlepa i koji je također nagrizen ovom gospodarskom krizom ali plovimo i vučemo njih koji i dalje piju, obrušio se Bandić
Pogledaj originalni članak

Milan Bandić danas se kao nikada dosad obrušio na Upravu Holdinga koju je optužio da poslijednje tri i pol godine vodi nekad uspješnu tvrtu u propast. Dao si je truda pa je usporedio sadašnje financijsko stanje iz 2007. dok je on donosio ključne odluke i sada, dok je kontrolu nad njim preuzeo SDP.

Istaknuo je kako je tvrtka 2007. završila s dobiti od 23,7 milijuna kuna dok je sadašnja Uprava 2011. zavšila s gubitkom od 352 milijuna.

- Ponašaju se kao pijani milijarderi na brodu koji tone umjesto da krpaju rupe. Grad je drugi brod koji ih šlepa i koji je također nagrizen ovom gospodarskom krizom ali plovimo i vučemo njih koji i dalje piju - istaknuo je slikovito Bandić. Dodao je kako Grad poslijednjih godina štedi pa se kontrolirano i zapošljavaju novi ljudi dok je u Holding u poslijednje četiri godine zaposleno 530 novih ljudi, pa smatra da bi ih isto toliko trebalo i otpustiti.

Nema kolacije

- Mi njima ne možemo dati onoliko novaca koliko oni mogu potrošiti. Kada su 2009. zajašili na konja, koji istina nije bio najbolji, jedini im je cilj bio da mene izbace iz Holdinga i to su učinili zajedno sa svim političkim strankama, čak i HDZ-om - kazao je gradonačelnik. Stoga je odbacio i izjave SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Rajka Ostojića koji je nedavno kazao kako Bandić poslijednjih godina tajno koalira s HDZ-om.

- On se sa HDZ-ovcima dogovarao da svoga čovjeka  Zlatka Giljevića postavi na čelo bolnice na Rebru pa se pitam o čemu govori - zapitao se Bandić. U svom stilu obećao je i kako građani više neće snositi posljedice zbog loših direktora u Holdingu te je građanima zagarantirao da će Grad funkcionirat besprjekorno unatoč tomu što on nema ovlasti. Aludirao je na paralizu grada za vrijeme velikog snijega kada holdingovci nisu Grad najbolje čistili. Građanima je poručio da se strpe još neko vrijeme jer će nakon izbora ponovno preuzeti kontrolu nad Holdingom pa će umjesto politički podobnih na čelna mjesta postaviti sposobne i dokazane stručnjake.

Nisu im dali tata i baba

- Oni su pali na ispitu i smijenili su sami sebe. Pa nisu im Holding u nasljedstvo ostavili tata i baba pa da rade od njega što hoće. Pogledajte životopise tih osoba gdje su do sada radili i kakve imaju uspjehe iza sebe. Prvo su bili u nadzornim organima javnih tvrtki, a nakon što su ih uništili za zaslugu su postali ministri ili direktori - istaknuo je gradonačelnik. Najavio je i kako će Grad završiti izgradnju osnovne škole u Iverju koju Holding gradi već godinama, te da će nakon izbora i pobjede u koju vjeruje završiti i bazen na Sveticama.

- Mi smo izgradnju škole i vrtića na Vrbanima dali privatnoj tvrtki jer su oni nesposobni. Mi im damo posla, aoni ga neznaju izvršiti. Izgradio sam im Sopnicu i uzeo u zakup 1700 stanova za što im godišnje damo 140 milijuna kuna što je više od njihovih obveza prema bankama za cijelo naselje. Oni unatoč tomu neznaju prodati 500 stanova što je katastrofa - požalio se Bandić. Dodao je i kako je razočaran što Holding ima zemljište u Podbrežju za gradnju stanova, a ništa ne rade pa država mora graditi POS-ove stanove.

- Treba biti umjetnik da se napravi ono što su oni učinili od Holdinga - zaključio je Bandić najavivši da će za dva tjedna iznijeti cijelu studiju o stanju u Holdingu dok je njime upravljao i danas, kao i način na koji od njega ponovno planira postaviti na čvrste noge. Uvjeren je da kao i 2006. kada ga je osnovao, ima plan za spas Holdinga.

>>Zagrepčani ocijenili: Holdingu trojka za sve usluge

>>Čović se ne bi hvalio da se anketa radila u siječnju

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

BT
blue time
14:27 31.01.2013.

Ko se javio! Rasipa proračun već godinama.Dobro je što ovim svojim pričicama podsjeća Uskok i javnost na raznorazne "poslove" koje je organizirao. I na svoj životopis također,privatni i "poslovni" dio...Ko je gradio škole,vrtiće i stanove po Zagrebu i Sesvetama i kako su ugovoreni ti "poslovi"? Što hoće reći da je plaćao iz svog džepa?! Za ono što ne plaćaš svojim vlastitim novcem,ne možeš ni određivati uvjete.Ovo javno nategnuto prepucavanje mi se gadi kao i ostale izjave,nebitno da li je to uoči izbora ili ne.A tko pije on najbolje zna.

HR
hrza
14:29 31.01.2013.

Bandiću care jači si od svih njih.

MI
milostiv
14:17 31.01.2013.

rano se sjetio :)