Kontrola

Akcija nadzora brzine i alkohola na zagrebačkim cestama

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
Akcija nadzora brzine i alkohola na zagrebačkim cestama
21.08.2017.
u 13:00
Osim na prekršaje nepropisne brzine i prisutnosti alkohola u organizmu, prometni policajci posebnu pozornost obratit će i na druge teže prekršaje kao
Pogledaj originalni članak

Policija će u utorak na zagrebačkim prometnicama nadzirati brzinu kretanja vozila i prisutnost alkohola u tijelu vozača s ciljem sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Osim na prekršaje nepropisne brzine i prisutnosti alkohola u organizmu, prometni policajci posebnu pozornost obratit će i na druge teže prekršaje kao što su tehnička neispravnost vozila, nepropisno pretjecanje, prekršaji mladih vozača, korištenje pojasa i kacige te uporaba mobitela.              

Cilj akcije nadzora brzine kretanja vozila je podizanje veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanje činjenja najtežih prometnih prekršaja, izvijestila je zagrebačka policija.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

TR
truba
13:39 21.08.2017.

Kaznjavati ne kulturu u prometu

Avatar Roy Bean
Roy Bean
17:13 22.08.2017.

Napokon će nakon cjelogodišnjeg nerada, policajci "raditi" 3 dana i od toga će napraviti spektakl.Treba napraviti prometnu strategiju i kontinuirano, preventivno sankcionirati divljake. Za prvi prekršaj upozorenje, a za ponovljeni isti prekršaj oštro sankcionirati. Činjenica je da policajci tokom cijele godine nisu prisutni na prometnicama, kada su najveće gužve i tada divljaci dolaze do punog izražaja i rastu im krila i bezobraznost, jer znaju da ih nitko neće sankcionirati.

Avatar davcro
davcro
15:58 21.08.2017.

Dosadni su kao proljev