Split

Županija i Inicijativa za Marjan zajedno brane Marjan

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Županija i Inicijativa za Marjan zajedno brane Marjan
17.06.2011.
u 14:58
Dok čekaju da Grad naruči izradu prostornog plana, u Inicijativi za Marjan boje se da Kerumova partnerica ne dobije dozvolu za gradnju restorana na Prvoj vodi
Pogledaj originalni članak

Inicijativa za Marjan potpisala je sa županom splitsko-dalmatinskim Antom Sanaderom "Sporazum o suradnji tijekom postupka izrade i donošenja Prostornog plana područja posebnih obilježja Park šume Marjan".

Županija se obvezuje izraditi prostorni plan koji će Marjan zaštiti od daljnje gradnje, a Grad Split mora financirati izradu tog plana.
– Nadamo se da će Grad, kao financijer, uvažiti ove okolnosti i da neće ishitreno reagirati izdavajući u toku izrade prostornog plana dozvole za gradnju restorana na Prvoj vodi – poručuju iz Inicijative za Marjan.

Valja podsjetiti da je riječ o restoranu Fani Horvat, partnerice splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Zbog najave gradnje njezina restorana na Prvoj vodi, Inicijativa za Marjan prije nekoliko mjeseci organizirala je prosvjed na Marjanu.

Grad, napominje Duška Boban iz Inicijative za Marjan, unatoč svojoj obvezi još nije dostavio ugovor kojim od Županije naručuje izradu plana i sporazum o sudjelovanju u financiranju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.