SISAK

Župan Žinić nije dobio kaznu za korona party, oporba: Jesu li onda neki povlašteni

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Župan Žinić nije dobio kaznu za korona party, oporba: Jesu li onda neki povlašteni
24.07.2020.
u 11:08
Nisam dobio prijavu, jer ne radi se o nikakvom prekršaju niti je itko zbog toga što se mi našli i radili na imanju i imali večeru u našem prostoru, dobio koronu, kaže Ivo Žinić
Pogledaj originalni članak

Ništa nismo učinili da smo narušili sigurnost i zdravlje bilo koga. Radili smo na našem imanju, moj sin i njegovih pet kolega, poštujući sve mjere. To je bio prvi dan zabrane javnih okupljanja. Ne radi se o javnom okupljanju. Nisam dobio prijavu, jer ne radi se o nikakvom prekršaju niti je itko zbog toga što se mi našli i radili na imanju i imali večeru u našem prostoru, dobio koronu – odgovorio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić na aktualnom satu Županijske skupštine na pitanje vijećnika je li, kako je bilo očekivano nakon intervencije policije, dobio ikakvu prijavu za svoj poznati 'korona party' u Marinbrodu pokraj Gline.

Naime, župan je 22. ožujka u prostoru Zavičajnog kluba Marinbrod odlučio počastiti sudionike radne akcije na kojoj se pripremao okoliš za planirane svatove njegova sina Daria. Policija je došla i prekinula zabavu jer je na snazi bila zabrana javnog okupljanja. Njegov sin, Dario Žinić, smijenjen je za nekoliko dana, kad se saznalo za događaj,  s pozicije čelnika glinskog Kriznog stožera, a ministar unutarnjih poslova najavio kaznu.

– Policija je to okupljanje prijavila, a zbog nepoštivanja epidemioloških mjera predviđena je novčana kazna od 8 000 kuna – rekao je tada ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na novinarsko pitanje. Župan sada kaže kako nikakvu prijavu dobio nije, a oporbeni vijećnici to smatraju neprimjerenim.

– To je neprimjereno i diskriminirajuće s obzirom da je seljak koji je na traktoru, pokušavajući obraditi zemlju i nije nikoga mogao ugroziti niti s bilo kim biti u kontaktu, dobio prijavu i platio 8.000 kuna kazne. Zato svakako sankcioniran mora biti i župan koji je bio organizator i sudionik  okupljanja u društvenom domu, a nekoliko metara dalje ima obiteljsku kuću u kojoj je također mogao organizirati domjenak i okupljanje. Ili će poruka biti da u našem društvu postoje i oni koji su zaštićeni od posljedica svakog zakona – rekao je Milan Brigljević, ispred Kluba HSS-HSP i nezavisnih vijećnika.

Oporba je ravnatelja Nacionalnog Stožera Davora Božinovića da utvrdi zbog čega nije bilo prijave za županov korona party, a od njega je zatražila i da naloži ponovno otvaranje gradske tržnice u Glini koju je glinski Stožer civilne zaštite zatvorio unatoč činjenici da to nije bila uputa nacionalnog Stožera niti je u Glini zabilježen ijedan oboljeli.

– Time je počinjena velika šteta malim OPG-ima koji proizvode hranu, a građane Gline je osudio na kupovinu hrane u trgovačkim centrima koji često prodaju robu iz uvoza i nepoznatog ili slabo poznatog podrijetla – ističe Brigljević u priopćenju.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
13:22 24.07.2020.

Može što hoće i tako se ponaša. Ima cijeli niz prijava, od prijave državne revizije za falsificiranje službene financijske dokumentacije županije kojoj je na čelu, kupovanja vijećnika drugih stranaka, pa sve do rastrošnog upravljanja i do poticanja sramoćenja novinarke Đurđice Klancir u njenoj vlastitoj redakciji. Evo prilike pokazati na djelu da HDZ sve to ne tolerira.

BU
burza
15:48 24.07.2020.

Pa onfa treba kazniti i sve koji su organizirali svadbe i na njima se zarazili jer se nisu drzali propisa

MA
marco75
14:43 24.07.2020.

VL otkrio Ameriku pitanjem u naslovu članka "jesu li neki povlašteni". Ima li itko u tim novinama tko misli da smo svi ravnopravni ili to pišu po diktatu a diktate kao što sama riječ kaže diktiraju diktatori. Toga u demokraciji nema jer mi ni nismo u demokratskoj državi.