KORONAVIRUS

Župan Kolar Nacionalnom stožeru: Osigurajte potrebnu medicinsku opremu jer je pri kraju

Foto: Matija Topolovec/Pixsell
Župan Kolar Nacionalnom stožeru: Osigurajte potrebnu medicinsku opremu jer je pri kraju
26.03.2020.
u 16:44
Prema spolu ukupno je 57 posto žena, a 43 je muškaraca. S današnjim danom imamo 1205 osoba u samoizolaciji, od kojih je oko 1000 policija i provjerila , kazao je načelnik Ferek-Jambrek
Pogledaj originalni članak

Na području Krapinsko-zagorske županije na koronavirus  pozitivno je 35 osoba, izvijestio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek. Od jučer je troje novooboljelih i to iz Pregrade, Krapine te žena iz Opatije koja je po povratku sa skijanja došla s prijateljicom u Pregradu.

- Od ukupno 35 pozitivnih, 14 ih je s  područja Pregrade, osmero iz Krapine, šestero iz Huma na Sutli, četvero je s područja Zaboka, dvoje iz Donje Stubice i jedna je osoba iz Opatije. Prema spolu ukupno je 57 posto žena, a 43 je muškaraca. S današnjim danom imamo 1205 osoba u samoizolaciji, od kojih je oko 1000 policija i provjerila – istaknuo je načelnik Ferek-Jambrek dodavši kako apeli građanima polučuju rezultate jer u protekla 24 sata nije bilo kršenja samoizolacije. 

Pogledajte zašto je važno ostati kod kuće

No policija je zaustavila 55 osoba bez valjanih propusnica.

 - Apeliramo na sve građane da slušaju naputke, odluke i preporuke, da se pridržavaju pravila jer ako se svi skupa ne budemo pridržavali, mjere će biti rigoroznije – rekao je načelnik Ferek-Jambrek, čijem se apelu pridružio i župan Željko Kolar.

Župan je kazao i da je Krapinsko-zagorska županija u odnosu na broj stanovnika područje s najviše zaraženih.

 - Rezultat je to graničnog prijelaza Macelj, velikog povratka ljudi iz zemalja koje su koronavirusom bile pogođene prije nas – rekao je.

Kolar je pozvao Nacionalni stožer da osigura potrebnu medicinsku opremu jer je ona pri kraju, zbog čega početkom sljedećeg tjedna očekuje da će u županiju stići potrebni kontingent .  

- Znam da Nacionalni stožer vodi brigu i prati situaciju, ali sad smo došli do razine kad više nemamo vlastitih zaliha već očekujemo, odnosno ja tražim da se najkasnije do ponedjeljka dopremi  potrebna za funkcioniranje medicinskog sustava  – poručio je župan Kolar dodavši da je Županija platila 400.000 kuna za nabavu dva respiratora za Opću bolnicu Zabok,  devet monitora, zaštitne maske, rukavice i ogrtače.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.