DUGO SELO

Zubar ili pravnik, tko će u ponedjeljak početi 'delati'?

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Nenad Panian
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Nenad Panian
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Nenad Panian
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Darjan Budimir
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Darjan Budimir
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Darjan Budimir
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Darjan Budimir
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Darjan Budimir
31.05.2017.
u 14:04
Obojica su najavila da će, pobijede li, odmah u realizaciju projekta
Pogledaj originalni članak

Jeftiniji vrtići, besplatni udžbenici, nadvožnjak, uređena tržnica s lokalnim OPG-ovima koja neće raditi samo dva dana u tjednu, nove ceste, dvorane u kojima će se djeca moći baviti sportom. Po mogućnosti i lijepo uređen centar, da svatko osjeća da je stigao u grad.

Mlađi sam, a iskusniji

Želje su to i “pozdravi” Dugoselčana koje su obećali ispuniti zubar Nenad Panian i pravnik Darjan Budimir, kandidati za gradonačelnika koji su ušli u drugi krug izbora.

– Iako sam puno mlađi, imam neusporedivo više iskustva u svim područjima koja se odnose na kvalitetno upravljanje gradom – kaže 33-godišnji Darjan Budimir, kandidat HDZ-a. No HNS-ovac Nenad Panian, kojemu su 52, uvjeren je u pobjedu.

– U politici sam 15 godina. To mi nije zvanje, nego dužnost. Cijenim stručnost, znanje i volju za promjenama i još prije godinu dana krenuo sam u kampanju kako bih pronašao takve ljude i stavio ih na svoju listu. Gradonačelnik nije onaj koji troši novac, već motivira članove projektnih timova i suradnike te organizira posao – ističe dugoselski zubar.

U prvom je krugu Budimir osvojio 34,42 posto, a Panian 22,86 posto glasova. Očekivan je to rezultat s obzirom na to da je Dugo Selo utvrda HDZ-a, stranke iz koje su bila zadnja dva gradonačelnika.

Ne mogu djeca blatna u školu

– Projektiranje i gradnja središnjeg trga, lobiranje i izrada dokumentacije za dobivanje državne zemlje za novu poslovnu zonu, ubrzavanje gradnje nadvožnjaka u suradnji s HŽ Infrastrukturom, a s Ministarstvom prometa realizacija projekta obilaznice kroz poslovnu zonu Puhovec i spajanje dvaju nadvožnjaka. Odmah ćemo početi s gradnjom nogostupa, biciklističkih staza i dječjih igrališta – nabraja Budimir svoje prve poteze ako postane šef grada. Ne ostaje “dužan” ni Panian, koji za sebe kaže da je “nepopravljivi” liberal u duši.

– Najprije je potrebno riješiti komunalni sustav. Nedopustivo je da ljudi nadomak glavnog grada Hrvatske nemaju kanalizaciju i da djeca idu blatna u školu jer ceste nisu asfaltirane. Potrebno je sagraditi i vrtiće, a u tome bi mogla pomoći i država budući da smo jedan od gradova s najvećim prirodnim prirastom u zemlji – zaključuje HNS-ovac.

Obojica bi riješila i aktualno pitanje autobusnog prijevoza do Sesvetskog Kraljevca. Budimir bi pokušao sa ZET-om dogovoriti produžetak linije do Dugog Sela, a Panian bi kupio nekoliko električnih autobusa te zaposlio lokalne stanovnike da besplatno ili za simboličan iznos Dugoselčane voze po gradu i do Kraljevca. 

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DS
ds
15:49 31.05.2017.

Panijan je do sada promjenio pet partija,a u politici je ne 15 kako kaže,več 27 godina ,prva mu je bila nekakva Zelena akcija.Tada mu je bio pajdaš Darinko Kosor.Sigurno puši,moj glas nebu dobil.