SLUČAJ ZLATAR VIOLIĆ

Milanović ne zna ništa, a Saboru Vlada poslala izvješće Državne revizije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milanović ne zna ništa, a Saboru Vlada poslala izvješće Državne revizije
24.03.2015.
u 19:15
Prilično je jasno da nitko u Vladi očito nije ni pogledao to izvješće, iako je bilo na dnevnom redu Vlade
Pogledaj originalni članak

Izvješće o radu Državnog ureda za reviziju za 2014. godinu, iz kojeg je vidljivo da je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić manipulirala službenom karticom i uzimala predujmove za službena putovanja na koja uopće nije išla, Saboru je uputila – Vlada. Prema redovnoj proceduri, Vlada je 11. veljače Saboru dala mišljenje da prihvati to izvješće, o čemu postoji i službeni dokument koji potpisuje premijer Milanović.

Ta je činjenica važna jer premijer Milanović već danima govori kako je za nalaz Državne revizije prvi put čuo u petak u Bruxellesu! A baš je Vlada bila ta koja je Saboru uputila izvješće i dala mišljenje da ga prihvati. Prilično je jasno da nitko u Vladi očito nije ni pogledao to izvješće, iako je bilo na dnevnom redu Vlade.

Vlada je za svoje predstavnike koji će u Saboru obrazlagati to izvješće zadužila ministra financija Borisa Lalovca i njegove zamjenike i pomoćnike. No, ni Lalovac na sjednici Vlade nije ni riječ rekao o tom izvješću, a kamoli o problemima s kojima se suočila ministrica Zlatar Violić.

U Saboru je u priču s ministricom kulture raskrinkao HDZ-ov zastupnik Goran Marić. On je jedan od rijetkih koji je uzeo vremena čitati detaljno izvješće koje sadrži reviziju svih ministarstava i iščitao ministričine marifetluke. U Saboru je govorio kako u izvještajima piše da jedan ministar uzima akontaciju za službena putovanja ali ne otputuje, a i dalje duguje ministarstvu.

– Kad se to otkrije u reviziji, onda mu se skida šest mjeseci s plaće, a za službena putovanja, kad otputuje, uopće nema računa o učinjenim troškovima. Jednokratno uzme iz državnog proračuna i ne vraća dok ga se ne uhvati. Kad ga se uhvati, vraća u ratama bez kamata. Sjajno – tumačio je Marić.

Njega čudi da premijer Milanović govori kako ne može vjerovati da se radilo to za što se tereti ministricu kulture. No, Marić kaže kako se ne radi o vjerovanju nego o činjenicama koje je utvrdila Državna revizija.

>>Tko će naslijediti Zlatar Violić? Najviše se spominje ime Tamare Perišić

m Izvjesce Ured Revizija 2014

 

>> Što ostaje iza ministrice: Bez ijednog strateškog zakona, brljala i s kadrovima

>> Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić prisiljena na ostavku

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

GU
General_U
19:29 24.03.2015.

ništa novo kad je u pitanju milanović kad god je neka afera on ne zna ništa i ništa nije čuo kao da se radi o ministrima iz zimbabvea a ne o ministrima iz vlade kojoj je on šef.

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
19:22 24.03.2015.

Lud zbunjenog... (Na račun puka!)

PO
podravec
19:43 24.03.2015.

Vlada zasjeda a Milanović odlazi na bal u Beć.... Drugi dan ga novinari pitaju za mišljenje o nečemu o čemu je bilo govora a on naravno nema pojma .... I tako to ide evo već skoro cijeli mandat.