NAPADI U PARIZU

Milanović: Nadam se da nećemo morati odstupati od onoga što radimo već dva mjeseca

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zoran Milanović
14.11.2015.
u 11:15
Na pitanje hoće li zatvoriti granicu, rekao je da ne bi trebalo povezivati migrantsku krizu s napadima
Pogledaj originalni članak

Napad u Parizu predstavlja udar na temeljne vrijednosti, ne europske, jer ljudski život je svjetska i univerzalna vrijednost, poručio je premijer Zoran Milanović danas na konferenciji za medije komentirajući sinoćnje napade u Parizu u kojima je, prema posljednjim informacijama poginulo 128 ljudi. Rekao je kako zasad nemaju informacija o eventualnim poginulim Hrvatima. Izrazio je tugu, bol i solidarnost s Francuskom.

- Zatavaranje i žica nas neće spasiti da se ovakve stvari događaju, što se tiče Hrvatske, naše situacije, mi smo na najvišoj mogućoj razini spremnosti, pripravnosti da zaštitimo građane i osiguramo njihov mir i sigurnost, normalnost njihovih života, što uspijevamo i u ovoj migrantskoj krizi - rekao je Milanović.

Na pitanje hoće li zatvoriti granicu, rekao je da ne bi trebalo povezivati migrantsku krizu s napadima jer se prošli napad dogodio kad te krize nije bilo.

- Nadam se da nećemo morati odstupati od onoga što radimo već dva mjeseca, međutim, moramo reći da je naš prvi zadatak da štitimo stabilnost, mir i spokoj hrvatskih građana - poručio je Milanović.

Dodao je da su u kontaktima s Croatia Airlinesom da se po potrebi osigura prijevoz hrvatskih građana iz Pariza.

- Svijet u kojem živimo je grub, nasilan, i ipak vjerujem da je Hrvatska u toj cijeloj situaciji jedna od sigurnijih, ako ne i puno sigurnijih država - rekao je Milanović.

Milanović je rekao da se treba suprotstaviti pojavi straha, iako je rekao da je to normalna reakcija u ovakvim slučajevima.

- Mi sebe možemo zaštiti - rekao je Milanović, poručujući građanima Hrvatske da mogu biti mirni.

- Nikad nema razloga za paniku, ni kad je najteža situacija, a ovo sad za Hrvatsku nije najteža situacija - rekao je Milanović.

- Manja smo zemlja, manje smo izloženi, nismo veliki igrač... - dodao je.

Milanović je rekao kako je razgovarao s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, da su sve službe pod kontrolom Vlade u punoj pripravnosti i da će s predsjednicom i dalje biti u kontaktu.

U podne će početi sjednica Nacionalnog savjeta za koordinaciju rada sigurnosnih službi koju će voditi potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

>> Novinar Le Mondea objavio snimku kaosa ispred Bataclana: Ranjen dok je pružao pomoć

>> 'Vjerujemo u toleranciju. Znamo da je naša sloboda jača od bilo koje vrsta terora'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 221

Avatar ČEPlN
ČEPlN
11:22 14.11.2015.

nerone blago tebi,,, svijet u kojemu ti živiš očito je negdje paralelno s hrvatskom i svjetskom stvarnošću

KN
knjizevnik19
11:23 14.11.2015.

Kad mi on kaze da mogu biti miran kao daje dragi Bog sisao s neba i to mi rekao. Milanovicu jesi ti normalan? Ne mozete organizirat prolaz izbjeglica kroz Hrvatsku, saznat tko je napravio svastiku na Poljudu, tko je Klicu ubio u sred nedjeljnog jutra u Zagrebu i ti mi kazes da mogu biti miran??? Ma .... i tebe i tvoju Vladu! Odlazi vec jednom!

MS
mare_split
11:22 14.11.2015.

Ovaj je i dalje na buniki:' ...ne bi trebalo povezivati migrantsku krizu s napadima jer se prošli napad dogodio kad te krize nije bilo', ali je bilo useljavanja ISIL-ovaca u EU bez 'migrantske kize'! Može li taj muljator i nasilni čovječuljak uopće nešto skužiti? ... Jad Hrvatske, ali ne i hrvatski jer nije Hrvat što dokazuje i njegovo 'koketiranje' s četnikom Raškovićem ('novi manjinac')! Šuti bedače i ne zovi teror u NAŠU 'kuću'! Nekad je (u tvom slučaju uvijek!) bolje šutjeti nego laprdati!