trebaju pomoć

Živjeli su zatvoreni u kući, nisu nikad bili u šetnji i osjetili travu pod nogama

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
12.01.2022.
u 14:30
Udruga S-PAS preuzela je šest pasa u tipu škotskog ovčara, nakon sređivanja dlake i kupanja pse čekaju veterinarski pregledi
Pogledaj originalni članak

Čude se suncu, travi, ogrlici na vratu, svemu. Ništa od toga do sada nisu ni vidjeli ni osjetili, živjeli su zatvoreni u kući iz koje nikad nisu izlazili, hodali po vlastitim fekalijama. Šest ih je, u tipu su škotskog ovčara, a preuzeti su od vlasnika koji se za njih nije brinuo.

– Gledamo te pse, mi, veterinari, prolaznici i ne vjerujemo kakvim su životom živjeli. A oštenjeni su 2019., 2020. i 2021. godine. Svi imaju ugrize po glavi i ušima, cijepili smo ih i dobili su nove putovnice te nexgrad tablete – napisali su u svojoj prvoj objavi na Facebooku volonteri Udruge za zaštitu životinja S-PAS, u kojoj su tražili i pomoć u sređivanju pasa. S obzirom na stanje dlake psi su ošišani i okupani. Kupili su im vestice, posebnu hranu i ogrlice. Jedan od njih, koji je i najmanji, slabije vide i stalno bi se mazio. Odrasli mužjaci ga pomalo gnjave, za njega i ženkicu volonteri su tražili i privremeni smještaj.

Osim privremenog smještaja Udruzi treba i pomoć za pokrivanje svih troškova, a čekaju ih veterinarski pregledi i kastracije. Donacije možete uplatiti na račun u Zagrebačkoj banci, HR3423600001102613308. Kad pomognu psima i smjeste ih u privremene domove, Udruga će, najavljuju, podnijeti i prijavu protiv dosadašnjeg vlasnika. Jer u njegovoj kući ostala su još četiri psa koja žive u istim uvjetima iz kakvih su spasili ove pse.

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Behemot
Behemot
22:59 12.01.2022.

Sad će u Zagrebu niknuti jedno 1000 lezbijskih udruga koje mrze djecu a obožavaju đukele. Živio NWO! :D