Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trebaju pomoć

Živjeli su zatvoreni u kući, nisu nikad bili u šetnji i osjetili travu pod nogama

Foto: Privatni album
1/6
12.01.2022.
u 14:30

Udruga S-PAS preuzela je šest pasa u tipu škotskog ovčara, nakon sređivanja dlake i kupanja pse čekaju veterinarski pregledi

Čude se suncu, travi, ogrlici na vratu, svemu. Ništa od toga do sada nisu ni vidjeli ni osjetili, živjeli su zatvoreni u kući iz koje nikad nisu izlazili, hodali po vlastitim fekalijama. Šest ih je, u tipu su škotskog ovčara, a preuzeti su od vlasnika koji se za njih nije brinuo.

– Gledamo te pse, mi, veterinari, prolaznici i ne vjerujemo kakvim su životom živjeli. A oštenjeni su 2019., 2020. i 2021. godine. Svi imaju ugrize po glavi i ušima, cijepili smo ih i dobili su nove putovnice te nexgrad tablete – napisali su u svojoj prvoj objavi na Facebooku volonteri Udruge za zaštitu životinja S-PAS, u kojoj su tražili i pomoć u sređivanju pasa. S obzirom na stanje dlake psi su ošišani i okupani. Kupili su im vestice, posebnu hranu i ogrlice. Jedan od njih, koji je i najmanji, slabije vide i stalno bi se mazio. Odrasli mužjaci ga pomalo gnjave, za njega i ženkicu volonteri su tražili i privremeni smještaj.

Osim privremenog smještaja Udruzi treba i pomoć za pokrivanje svih troškova, a čekaju ih veterinarski pregledi i kastracije. Donacije možete uplatiti na račun u Zagrebačkoj banci, HR3423600001102613308. Kad pomognu psima i smjeste ih u privremene domove, Udruga će, najavljuju, podnijeti i prijavu protiv dosadašnjeg vlasnika. Jer u njegovoj kući ostala su još četiri psa koja žive u istim uvjetima iz kakvih su spasili ove pse.

 

 

Komentara 1

Avatar Behemot
Behemot
22:59 12.01.2022.

Sad će u Zagrebu niknuti jedno 1000 lezbijskih udruga koje mrze djecu a obožavaju đukele. Živio NWO! :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije