Držala ih u drvenoj kutiji

Ženu zaustavili u zračnoj luci, nisu mogli vjerovati što je nosila u prtljazi

Foto: EXPA/PIXSELL
Ženu zaustavili u zračnoj luci, nisu mogli vjerovati što je nosila u prtljazi
06.08.2020.
u 06:55
U zračnoj luci u Münchenu žena je među prtljagom nosila ljudske kosti, no ispostavilo se da je to u skladu s njemačkim zakonima pa je nastavila putovanje
Pogledaj originalni članak

Njemačka je svjedočila pomalo bizarnom i zastrašujućem slučaju za koji se kasnije ispostavilo da je sasvim zakonit.

Bavarske vlasti zadržale su ženu iz Armenije u zračnoj luci u Münchenu nakon što su joj u prtljazi našle ljudske kosti. Priveli su je na ispitivanje i tada su od nje doznali da prenosi kosti svog supruga, koji je preminuo 2008., iz Grčke u Armeniju u kojoj je rođen kako bi ondje pokopala njegove ostatke.

Kosti su pronađene u drvenoj kutiji među prtljagom, a na ispitivanje žene pozvani su liječnik, carina te javni tužitelj. Armenka (74) živi u Grčkoj, a pokopala je supruga prije 12 godina blizu njihova doma u Solunu. Odlučila je njegove ostatke prevesti u rodnu im zemlju, ali je morala pritom presjedati u münchenskoj te kijevskoj zračnoj luci. Na putovanju ju je pratila i 52-godišnja kći.

Nakon konzultacija više državnih tijela, federalne su vlasti odlučile da je prenošenje ljudskih kostiju u skladu s njemačkim zakonima te su majci i kćeri dopustile nastavak putovanja u Armeniju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar roker
roker
20:25 06.08.2020.

Jedino zastrašujuće ovdje je vaš pristup normalnim, zakonitim i ljudskim stvarima

ZM
zeljko markic
12:24 06.08.2020.

Ljudsku tragediju, smrt supruga, nešto što je obiteljska stvar, razvlačiti ovako preko portala... kada su novinari izgubili dostojanstvo i razum da razluče bitno od nebitnog?

TU
turbolet
14:49 06.08.2020.

Koliko moraš biti bolestan da radiš priču samo da nešto napišeš, i tim riječima. A sve po zakonu