PORUKA

Zelenski majkama ruskih vojnika: 'Volite svoju djecu više nego što se bojite svoje Vlade'

Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
A view shows the besieged city of Mariupol
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
People cross checkpoint of Ukrainian forces as they evacuate from a village occupied by Russian troops on the front line in the north Kyiv region
Foto: SERGEY PIVOVAROv/REUTERS
FILE PHOTO: Russian service members hold drills in the Rostov region
18.03.2022.
u 02:20
Obitelji nekih od vojnika su dobile informaciju da su poginuli, iako su u zatočeništvu i živi - tvrdi ukrajinski predsjednik.
Pogledaj originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poručio je svima onima koji se žele pridružiti ruskim snagama da će im to "biti najgora odluka u životu".

- Dug život je bolji od novca koji vam je ponuđen za kratak život - kazao je i ustvrdio da Ukrajina ima informacije o tome da ruska vojska regrutira plaćenike iz drugih zemalja, no dodao je kako im to neće pomoći.

VIDEO: Večernjakov novinar Juraj Filipović nakon povratka iz Ukrajine o stradanjima u zemlji

- Još je ruskih ročnika zarobljeno. Među njima, ima onih koji se odbijaju vratiti u Rusiji. Mnogo je onih o kojima se ne priča u Rusiji. Obitelji nekih od vojnika su dobile informaciju da su poginuli, iako su u zatočeništvu i živi.

Zelenski se posebno obratio Rusima.

- Svaka majka koja zna da je njezin sin poslan u rat u Ukrajinu mora provjeriti gdje joj je sin. Pogotovo one koje ne mogu stupiti u kontakt sa svojom djecom, one kojima je rečeno da su njihova djeca mrtva, ali nisu dobili njihova tijela. Na internetu su objavljeni brojevi telefona koje možete nazvati i saznati što se dogodilo s vašom djecom. Nismo planirali zarobiti tisuće. Ne treba nam 13 tisuća i više mrtvih ruskih vojnika. Nismo željeli ovaj rat. Željeli smo samo mir. Želimo da volite svoju djecu više nego što se bojite svoje Vlade - kazao je u videu objavljenom u četvrtak navečer, prenosi The Guardian.

Pročitajte OVDJE više o tome što se događa u Ukrajini

DNEVNO PROĐE VIŠE OD 200 VLAKOVA

Kolodvor najprometnije trase napokon ide u obnovu: Mijenjaju se krov, fasada, čekaonica, ugrađuje se i klima

Da je kolodvoru itekako potrebna rekonstrukcija, pokazuju i podaci prema kojima je pružna dionica Sesvete – Dugo Selo zapravo trasa s najvećim intenzitetom željezničkog prometa u Hrvatskoj, ističu u HŽ Infrastrukturi. Njome dnevno prođe više od 200 vlakova, od čega 140 putničkih, a ondje se spajaju i dva glavna pružna pravca, onaj koji vodi do Mađarske te drugi koji povezuje Sloveniju i Srbiju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

PE
pežo
15:23 18.03.2022.

Bolje da si ostao svirati klavir-ovako je zbog tebe i tvoje glume stradalo mnogo ljudi .

RE
realisticki
12:52 18.03.2022.

Krizu je izazvao ovaj profesionalni huškać, a isti još uvijek podpiruje ovu užarenu situaciju. Bilo bi bolje da se vrati svom zanimanju, Ukrajincima će nakon ovoga svega trebati netko tko će ih nasmijati.

AT
ATG
07:45 18.03.2022.

Kad smo kod plaćenika i uvjetima plaćeništva, ne bi bilo loše uskladiti priču sa pričom objavljenom neki dan o plaćenicima koji se idu boriti za Ukrajinu. Samo kažem.