PONUDA IZ SRBIJE

Žele KIO: Beograđani nude 280 radnih mjesta i redovite plaće

Foto: Dragutin Šantoši
Žele KIO: Beograđani nude 280 radnih mjesta i redovite plaće
20.04.2010.
u 16:10
Orahovačka tvrtka, najveća hrvatska tvornica keramičkih pločica, u blokadi je više od 190 dana s iznosom od oko 180 milijuna kuna.
Pogledaj originalni članak

ORAHOVICA - Nakon virovitičkog Tvina i samoborske Samoborke, hrvatskih tvrtki koje su iskazale zanimanje za sudjelovanje u restruktuiranju prezadužene najsuvremenije i najveće hrvatske tvornice keramičkih pločica KIO Orahovica iskazala je i beogradska tvrtka Enmon grupa.

Malo je poznato da je KIO, koji je u blokadi više od 190 dana s iznosom od oko 180 milijuna kuna, a njegove cjelokupne obveze premašuju iznos od 460 milijuna kuna, tri godine više od 55 posto svoje proizvodnje na tržište plasirao upravo posredstvom beogradskog Enmona koji je svu robu plaćao avansima i tako, do prije 4 mjeseca, tvornici keramičkih pločica sa 460 zaposlenih u Orahovici i Rujevcu omogućio preživljavanje.

– Spremni smo unajmiti tvornicu na tri godine, zaposliti 280 radnika, s redovitom isplatom bruto plaća ne manjih od dosadašnjih te za 20-ak dana pokrenuti strojeve i ostvariti godišnju proizvodnju od 5,3 do 6 milijuna četvornih metara pločica. Jamčimo i plasman orahovačkih proizvoda jer uspješno poslujemo na tržištima Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije, Grčke i Njemačke. Tvornicu treba što prije pokrenuti jer bi propuštanje ove sezone moglo imati katastrofalne posljedice za KIO - kaže dipl. oec. Ivana Knežević, direktorica tvrtke Enmon Hrvatska osnovane lani u Orahovici.

Prema neslužbenim izvorima, Enmon grupi je ovih dana stiglo bankarsko upozorenje za dospjelost plaćanja 800 tisuća eura leasinga za prije dvije godine postavljenu novu proizvodnu liniju u tvornici KIO Orahovica za koju je Enmon grupa dala jamstvo. Troškovi pokretanja tvornice koja četiri mjeseca ne radi stajat će najmanje dva milijuna eura koje je Enmon grupa spremna uložiti u proizvodnju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

OB
-obrisani-
18:30 20.04.2010.

hrvaska je luda ako dozvoli Srpskom kapitalu da udje u hr.

PO
poirot
19:11 20.04.2010.

Eto kako su Srbi dobri.Sve su svoje probleme rešili pa će sada rešavati i u susedstvu.

Avatar deziderij
deziderij
17:00 20.04.2010.

Izgleda da smo nesposobna nacija. Ništa mi sami ne znamo. Ne znamo voditi državu, ne znamo raditi s banakama, ni sa naftom, ni hotelima, ni telekomunikacijama, ni vanjskom politikom ( unutrašnjom još manje ) ni proizvodnjom ni zaposlenjima ni ........ niti sam ne znam sa čime znamo raditi i upravljati. Eto nam ponude sa srpske strane. Oni znaju unaprijed što mogu i nude zaposlenje i stabilnost nama i našoj tvornici pločica. Pa nas treba postrijeljati i zapaliti. ONI nama nude 280 radnih mjesta i redovnu plaću. Nama u našoj zemlji. Gospode Bože ! Ima li išta kod nas osim prevara, laganja, pljačke, nepotrebnih i jalovih diskusija i nadaleko poznatog hrvatskog jala ? Otvori se zemljo !!!