Ministar financija

Marić ne otkriva hoće li se prihvatiti neki amandmani na proračun: Manevarski prostor je sužen

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zdravko Marić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
zdravko marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
zdravko marić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
zdravko marić
14.12.2016.
u 08:53
– Vlada danas ima svoj uži kabinet i svoju sjednicu. Mi ćemo se danas očitovati o tim amandmanima, a sutra je glasovanje u Hrvatskom saboru – kazao je Marić
Pogledaj originalni članak

Ministar financija Zdravko Marić je, uoči sjednice užeg kabineta Vlade, kazao kako je manevarski prostor za prihvaćanje amandmana na proračun za iduću godinu "sužen i mali" te da se najveći dio od 132 amandmana odnosi na ministarstva obrazovanja i znanosti te financija.

Hrvatski sabor u subotu je raspravljao o prijedlogu državnog proračuna za 2017. godinu, koji predviđa proračunske prihode na razini 121,6 milijardi kuna, rashode od 128,4 milijarde kuna te deficit u iznosu od 6,8 milijardi kuna ili 1,9 posto BDP-a.

"Vlada danas ima svoj uži kabinet i svoju sjednicu"

– Imali smo nakon dugo vremena raspravu o proračunu subotom, 14 i pol sati, dosta duga rasprava, specifična u mnogo čemu – istaknuo je Marić u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada".

Kako je kazao, kroz saborsku raspravu dobili su 132 amandmana, čiju ukupnu vrijednost nisu zbrajali, jer ih ima i vrlo specifičnih. – Vlada danas ima svoj uži kabinet i svoju sjednicu. Mi ćemo se danas očitovati o tim amandmanima, a sutra je glasovanje u Hrvatskom saboru. Dakle, 132 amandmana, to će potrajati sutra, s obzirom na samu saborsku proceduru – rekao je Marić.

Ministar financija nije se htio u emisiji očitovati hoće li neki amandmani na proračun biti prihvaćeni. – Ja bih svakako pričekao sjednicu Vlade, da se ona očituje na sve amandmane – kazao je Marić te istaknuo da se najveći broj amandmana odnosi na Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a dobar dio i na Ministarstvo financija, poglavito u segmentu koji se tiče pomoći za jedinice lokalne i regionalne samouprave.

>>Analiza Katarine Ott: Šteta što Vlada nije iskoristila proračun za početak agresivnije fiskalne konsolidacije

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

GO
goran2hr
09:33 14.12.2016.

Neka prihvati Hasanbegovićev amandman. Ne poskupljuje proračun, ništa nije sporno i u korist je Hrvata.

SI
siskic
14:06 14.12.2016.

ovaj lik samo gazdu sluša i u njegovoj je misiji.

JO
josipkucko59
09:46 14.12.2016.

ovaj ce prihvatiti poreze nama malima kako bi mogao pomoci tajkunima