PRAVOMOĆNA PRESUDA

Zbog ubojstva djevojke iz nehaja smanjili mu kaznu na tri godine zatvora

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Bruno Bajrić nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvorske kazne zbog ubojstva Anice Ćurić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Bruno Bajrić nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvorske kazne zbog ubojstva Anice Ćurić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Bruno Bajrić nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvorske kazne zbog ubojstva Anice Ćurić
21.02.2020.
u 07:57
Bruno Bajrić djevojku je ubio 28. studenoga 2016. godine kada je spremao pištolj, a on je slučajno opalio
Pogledaj originalni članak

Vrhovni sud djelomično je prihvatio žalbu Brune Bajrića i smanjio mu kaznu za smrt djevojke Anice Ćurić za pola godine zatvora.

Za ubojstvo iz nehaja tako će umjesto tri i pol godine, u zatvoru provesti tri godine, piše Dalmatinski portal.

Državno odvjetništvo teretilo ga je za ubojstvo i za to kazneno djelo Bajrić je osuđen na prvom suđenju na 10 godina zatvora, no Vrhovni sud ukinuo je tu presudu i postupak vratio u sudnicu.

Sve se dogodilo 28. studenoga 2016. godine oko 23 sata, u sobi koju je koristio optuženi. Nakon što je metak iz pištolja završio u grudima djevojke, on ju je zajedno sa svojim ocem prevezao u splitsku bolnicu, no liječnici ju nisu uspjeli spasiti. Bajrić se na sudu se branio tvrdnjom da je pištolj samo želio spremiti te da je slučajno opalio.

Vrhovni sud kaznu mu je umanjio i jer optuženik  iskazuje reakciju na stres popraćenu depresivnošću i tjeskobom. Izuzetno je pogođen smrću djevojke, a njezini roditelji o njemu govore pozitivno.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
modovisisajteMaraschino
11:56 21.02.2020.

svatko tko rukuje oružjem zna da oružje ne može samo tako opaliti slučajno. za svako određeno oružje treba drugačija sila da se povuče okidač i kod velike većine nemoguće je samo tako opaliti ako nema namjere. svi koji su "slučajno" upucani su upucani jer je onaj koji je držao oružje mislio da je cijev prazna i povlači okidač jer misli kako je to zabavno. no većina u tom trenutku ne okrene oružje u pod pa zato upucaju nekog drugog. isto tako metak u cijevi nema šta raditi. to samo bolesnici u glavu ubace metak u cijev. ni za vrijeme rata nikad nisam držao metak u cijevi iz par razloga: sigurnije je i po potrebi lako repetiram