ZABRINJAVAJUĆE

Zbog onečišćenja zraka u Pekingu prvi put proglašen crveni alarm

Foto: Reuters/PIXSELL
Peking
Foto: Reuters/PIXSELL
Peking
Foto: Reuters/PIXSELL
Peking
Foto: Reuters/PIXSELL
Peking
08.12.2015.
u 08:08
Zbog velikog onečišćenja zatvorene su škole i zaustavljeni vanjski građevinski radovi
Pogledaj originalni članak

U Pekingu je prvi put proglašen "crveni alarm" zbog velikog onečišćenja zraka, prenosi BBC. Ova uzbuna najviše razine trebala bi trajati do četvrtka.

Zbog velikog onečišćenja zatvorene su škole i zaustavljeni vanjski građevinski radovi, a građani su upozoreni da vani provode što manje vremena, što su mnogi odlučili zanemariti.

Onečišćenje zraka mjeri se prema udjelu opasnih sitnih čestica PM 2.5, a Svjetska zdravstvena organizacija smatra da je udio od 25 mikrograma po kubičnom metru sigurna razina. Prema pekinškom centru za nadzor okoliša, u ponedjeljak je izmjereno 208 mikrograma, dok je prošlotjedni udio bio čak 666 mikrograma po kubičnom metru, prenosi RT.

Ovo je prvi put da je Kina proglasila crvenu uzbunu u sklopu novog sustava s četiri razine, koji je usvojen prije nešto više od dvije godine. Međutim, u prošlosti je bilo i gorih slučajeva onečišćenja zraka pa uzbuna svejedno nije bila proglašena, što je nailazilo na kritike, pa je možda ovaj put došlo do uzbune zbog sve većeg pritiska javnosti.

>> Na ulicama Pekinga s dovoljno juana sve je dostupno

>> Zbog smoga modelima je ugroženo zdravlje

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.