sjednica sabora

Zbog nedostatka kvoruma nije se glasovalo o Zakonu o ništetnosti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zbog nedostatka kvoruma nije se glasovalo o Zakonu o ništetnosti
07.10.2011.
u 13:18
Oporbeni predstavnici napustili su sabornicu te je time izgubljen potreban kvorum
Pogledaj originalni članak

Iako su danas saborski zastupnici trebali glasovati o zakonima o kojima su tijekom ovoga tjedna raspravljali, to se nije dogodilo jer su oporbeni predstavnici napustili sabornicu te je time izgubljen potreban kvorum.

Točnije, zastupnici su uspjeli izglasati samo jedan zakon i dopune dnevnog reda s desetak novih točaka. Izmijenjen je jedino Zakon o smanjenju mirovina ostvarenih prema posebnim propisima o mirovinskom osiguranju, kojim je propisano da se ne smanjuju mirovine članovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja – djeci bez oba roditelja, a sredstva za provedbu tog zakona bit će osigurana u državnom proračunu. Dopunama je tako na dnevni red uvršena i deklaracija o nekim pitanjima suradnje pravosudnih tijela Hrvatske i Srbije.

Glasovanje je odgođeno za idući tjedan, a među zakonima koji su danas trebali biti izglasani je i sporni Zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije. Glasovati se trebalo i o dopunama Zakona o medicinskoj oplodnji prema kojem se parovima s teškim oblikom neplodnosti trebalo dopustiti oplodnju više od tri jajne stanice.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

TR
trinaestica
13:36 07.10.2011.

Stvarno je čudno da nema nikakvih sankcija za odlazak iz Sabora u vrijeme glasovanja. Zamislite da odemo s posla u kritičnom trenutku sklapanja posla!!! Sigurno je jedno: ni jedna stranka neće imati većinu i obadvije će morati u koalicije. Možda i nama ne gine prva manjinska vlada.... kao u Sloveniji.

LI
liburnik
13:42 07.10.2011.

Nema Srba, nema manjinaca - previse brzo ste ih otkantali a sada su oni otkantali vas...... Samo pljescite Djakicu ......ha.....ha....evo kamo to vodi.

Avatar Piruška
Piruška
13:31 07.10.2011.

Fala dragome Bogu da pola ovih idijota više nečemo morati gledati !!!