UHITILI GA

S pištoljem hodao po zagrebačkom Črnomercu pa mu u stanu pronašli još i streljiva i drogu

Foto: PU zagrebačka
Foto: PU zagrebačka
Foto: PU zagrebačka
Foto: PU zagrebačka
18.06.2021.
u 14:48
Nabavljao je veće količine kokaina i amfetamin koju drogu je skrivao, vagao i prepakiravao u iznajmljenom stanu na području Črnomerca
Pogledaj originalni članak

Muškarac (49) sumnjiči se za nedozvoljeno posjedovanje oružja, s kojim je  hodao po Zagrebu te zloporabu droge. Kako je priopćila zagrebačka policija, on je 7. lipnja zatečen na Črnomercu  kako hodao okolo automatskim pištoljem s preklopnim kundakom tzv. Škorpionom. Imao je i sedam komada pripadajućeg streljiva, jedan komad streljiva cal. 9 mm te jedan metalni  spremnik za pištolj koje je prethodno na neutvrđen način nabavio i držao u stanu.

Pretragom njegovog stana u Zagrebu  policajci su pronašli metalni prigušivač za pištolj, metalni spremnik za pištolj u kojem se nalazilo 15 komada streljiva, jedan metalni spremnik za Škorpion u kojem su se nalazila 32 komada streljiva, 148 komada streljiva cal. 5.5 mm pakirano u kartonske kutije po 50 komada, 124 komada streljiva kalibra 9 mm pakirano u tri kartonske kutije, 50 komada streljiva kalibra 9 mm pakiranih u kutiju, 49 komada streljiva kalibra 9mm s probušenim zrnom streljiva tzv. „dum dum metak", tri komada streljiva kalibra 9 mm proizvođača ,Luger” s probušenim zrnima streljiva i s efektom ,HYDRA-SHOK" te 13 komada streljiva kalibra  7.65  mm.

Osim  što je imao pravi arsenal, sumnjiči ga se i da je kroz duže vrijeme na neutvrđen način  nabavljao veće količine kokaina i amfetamina. Drogu je skrivao, vagao i prepakiravao u iznajmljenom stanu na području Črnomerca. Pretragom stana nađene su dvije plastične vrećice u kojima je  bilo malo manje od dva kilograma amfetamina, dvije plastične vrećice u kojima je bilo oko 170 grama kokaina, jedna digitalna vaga, jedan aparat za vakuumiranje s pripadajućim vrećicama i ambalažom za vakuumiranje te više  mobitela.

VIDEO Dr. Beck: Nikad neću zaboraviti čovjeka koji je zbog krpelja ostao hendikepiran

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LI
liliZG
13:00 18.06.2021.

dok traje borba za preuzimanje terena , mora se čovjek zaštiti.

OK
okvarbudovič
12:50 18.06.2021.

neki Tesli okorjeli levicar.