TRAŽE GA I DALJE

Zaraženi migrant u Rijeci još nije pronađen

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Zaraženi migrant u Rijeci još nije pronađen
07.09.2020.
u 23:38
Kako je navedeno, policijski službenici čuvali su ulaz i izlaz iz klinike za infektivne bolesti, ali zbog epidemioloških mjera nisu mogli biti neposredno uz pacijenta u vrijeme samovoljnog napuštanja bolnice
Pogledaj originalni članak

Migrant zaražen koronavirusom, koji je u ponedjeljak oko 13 sati nakon što mu je u riječkom Kliničkom bolničkom centru potvrđen pozitivan nalaz pobjegao, unatoč opsežnoj potrazi još nije pronađen, potvrdila je večeras riječka policija.

Kako je ranije izvijestio KBC Rijeka, taj strani državljanin je doveden u bolnicu u pratnji policije, kao dio grupe stranih državljana. Na Klinici za infektivne bolesti provedena je indicirana obrada te je utvrđeno kako je pacijent Covid pozitivan, ali bez simptoma i zdravstvenih poteškoća. Nakon što je pobjegao iz bolnice, za njim su tragali policijski službenici u krugu bolnice te okolnom području. 

Kako je navedeno, policijski službenici čuvali su ulaz i izlaz iz klinike za infektivne bolesti, ali zbog epidemioloških mjera nisu mogli biti neposredno uz pacijenta u vrijeme samovoljnog napuštanja bolnice.

U ponedjeljak su na području Primorsko-goranske županije zabilježena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih dva kod migranata. 

>> VIDEO Ivan Đikić: Ne smijemo ignorirati virus. Treba povećati broj cijepljenja protiv gripe

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
23:55 07.09.2020.

Zaraženi migrant u Rijeci još nije pronađen jer luta po balkanu kao svoj sa svojim Covid-19 na tuđem.

DO
domolub
07:32 08.09.2020.

neki dan pobijego osudenik, danas Migrant.jaoooo jadna nasa Murija

BE
berija
00:57 08.09.2020.

Možda je otišao u Svetvinčent. Tamo se diče natpisom "refugees welcome".