Kolumna

Zar želite na Dan sjećanja cirkus u Vukovaru!?

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Zar želite na Dan sjećanja cirkus u Vukovaru!?
31.10.2013.
u 15:00
Ali, odluka Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da 18. studenoga bude stoga negostoljubiv vladajućima, što podrazumijeva odvojeni protokol, drugu Kolonu sjećanja... pogrešna je!
Pogledaj originalni članak

Vlada je na nedopustiv jednodimenzionalan pa i pravno suspektan način pristupila postavljanju dvojezičnih ploča u Vukovaru te se pokazala neosjetljivom prema vukovarskoj žrtvi i nepravdi koju taj grad mučenik trpi od 1991. godine. I sama si je kriva što se suočava s otporom. Ali, odluka Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da 18. studenoga bude stoga negostoljubiv vladajućima, što podrazumijeva odvojeni protokol, drugu Kolonu sjećanja... pogrešna je!

Pogrešna je jer je Stožer tom svojom odlukom zapravo odlučio od Dana sjećanja na žrtvu Vukovara napraviti cirkus u Vukovaru. Kakve to ima veze s pijetetom!? Kakve veze ta politička poruka ima s osjećajima prema žrtvama Vukovara. Nitko, pa ni hrvatski branitelji koji su i sami podnijeli ili još podnose žrtvu, nemaju pravo, koliko god bili isprovocirani postupcima vladajućih, tako se odnositi prema legitimno izabranim predstavnicima hrvatske vlasti koji će u Vukovar doći odati počast žrtvama uime cijele Hrvatske.     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

DU
Deleted user
10:38 01.11.2013.

Mi nismo znali kada smo ih birali da će legitimni predstavnici vlasti imati ovako mračne namjere prema svome narodu. I nezamislivo mi je da Milanović i njegov SKH bude na čelu kolone sijećanja.

CV
crna vrana
09:48 01.11.2013.

Svi oni koji u svakodnevnom životu i djelovanju pokazuju deficit empatije za vukovarsku žrtvu, svojim pro forma dolaskom u Kolonu sjećanja iskazuju u biti svoje licemjerje .

DU
Deleted user
10:20 01.11.2013.

Raspisati referendum o ćirilici u Vukovaru. Neka većina odluči! Ne moramo izmišljati toplu vodu, neka bude kao i u Europskoj uniji. To što su im komunisti dopustili da s trećinom stanovništva imaju zaštitu bolju od većinskog, treba ukloniti sve dok nas ne bude pola-pola.