Manifestacija

Započela tradicionalna Iločka berba grožđa

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Započela tradicionalna Iločka berba grožđa
01.09.2014.
u 11:10
Organizatori najavljuju niz tradicijskih manifestacija u kojoj su svi sadržaji vezani za berbu grožđa do 6. rujna.
Pogledaj originalni članak

Proteklog vikenda započela je tradicionalna Iločka berba grožđa koja se održava po 47 put.

I ovogodišnja berba započela je tradicionalnom Pudarinom Iločkih podruma. Organizatori najavljuju niz tradicijskih manifestacija u kojoj su svi sadržaji vezani za berbu grožđa do 6. rujna. Najavljeno je i održavanje niza priredbi za sve uzraste posjetitelja, a osiguran je i turistički vlakić za obilazak najatraktivnijih iločkih lokacija te degustacija poznatih iločkih vina. Inače, Iločka berba grožđa proizašla je iz starog srijemskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja u samom mjestu i vinogradima.

Do današnjih dana Iločka berba grožđa prerasla je u manifestaciju etno gastronomskog i zabavnog karaktera koja privlači sve više posjetitelja različitih programa.

>> Završne svečanosti 46. Iločke berbe grožđa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.