DO VELJAČE

Započela privremena obustava rada u rafineriji Ine u Rijeci, otkrili hoće li to utjecati na tržište goriva

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Ministar Ćorić obišao radove na postrojenju za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Ministar Ćorić obišao radove na postrojenju za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka
29.10.2021.
u 10:13
Privremena obustava iskoristit će se za izvođenje radova na novim pogonima te za prilagodbu postojećih postrojenja u Rafineriji nafte Rijeka
Pogledaj originalni članak

Rafinerija nafte Rijeka započela je proces planirane privremene obustave rada kako bi se obavile aktivnosti promjene katalizatora, a za vrijeme obustave osigurana je opskrba tržišta svim vrstama goriva, priopćeno je na web stranicama Ine.

Ine je objavila da od 28. listopada započinje proces planirane privremene obustave rada kako bi se obavile aktivnosti promjene katalizatora.

Privremena obustava iskoristit će se za izvođenje radova na novim pogonima te za prilagodbu postojećih postrojenja u Rafineriji nafte Rijeka, a INA je osigurala opskrbu tržišta svim vrstama goriva za vrijeme obustave, stoji u priopćenju.

Iz Ine su Hini potvrdili da se očekuje da će radovi i privremena obustava rada trajati nekoliko mjeseci, vjerojatno do veljače.

Uz to, napominju da obustava rada i planirani remont nisu ni na koji način povezani s Vladinom uredbom o ograničavanju cijene goriva te da je odluka o remontu donesena ranije.

Iz Ine su sredinom listopada izvijestili da će zbog Vladine Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, čije odredbe uzrokuju značajan negativni utjecaj na poslovanje kompanije, svoja premium Class Plus goriva prodavati do isteka zaliha, dok je opskrba standardnim gorivima sigurna.

>> VIDEO Usred noći budilo ih je jezivo pjevanje dječje pjesmice, a onda su otkrili o čemu je riječ!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Antidomoljub
Antidomoljub
10:47 29.10.2021.

INA je jugoslavenska kompanija. Pravo je čudo kako još uopće postoji. Hrvatske kompanije su DIOKI, Dinamo, Agrokor, Rimac i sl.

DU
Deleted user
10:37 29.10.2021.

Rijeka će završiti poput Siska i to je činjenica i to je cilj Mađara da se sva nafta prerađuje kod njih te prodaje kod nas na pumpama. Nadalje vjerojatno će HDZ ići u kupovinu INA-a, naftne kompanije sa derutnim rafinerijama, iscrpljenim plinskim poljima te bez ikakve strategije istraživanja novih lokacija po jako visokoj cijeni. U prijevodu kupiti ćemo nekretnine INA-e i dva deponija starog željeza po visokoj cijeni!