Anka Mrak Taritaš:

Zahtjevi za legalizaciju mogu i bez biljega

Foto: Antun Petračić/VLM
Anka Mrak Taritaš (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
Anka Mrak Taritaš (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
Anka Mrak Taritaš (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
Anka Mrak Taritaš (1)
26.06.2013.
u 22:43
Važno je na vrijeme predati osnovne podatke s adresom i brojem katastarske čestice, a novčana pristojba rješavat će se naknadno
Pogledaj originalni članak

U završnici postupka za  legalizaciju bespravno sagrađenih objekata mjerodavne gradske i općinske službe do nedjelje će  zahtjeve građana moći  primati i bez 70 kuna biljega. Važno je na vrijeme predati osnovne podatke s adresom i brojem katastarske čestice, a novčana pristojba rješavat će se  naknadno.  To je poslijepodne u Petrinji rekla ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

Ministrica iz HNS-a došla je po vlastitoj želji, kada  je doznala o izuzetnoj produktivnoj akciji novog gradonačelnika Darinka Dumbovića (HNS). Odmah po preuzimanju vlasti oformio je više mobilnih dežurnih timova i po prikupljanje zahtijeva poslao  ih izravno u sela, a na više šaltera u gradskoj upravi  uveo produžena poslijepodnevna i vikend dežurstva. Na taj način s dotadašnjih 1200 zahtijeva povećala se dostava  prijava na čak 4200, do današnjeg kraja radnog vremena. Za legalizaciju će  gradske službe Petrinje raditi i predstojeće subote i nedjelje, domaćini su izvjestitili ministricu.

 Poveli su je u razgledanje gradilišta državne ceste kroz Radićevu ulicu i šetnjom po središtu grada, koji još uvijek predugo i previše nosi ožiljke ratnih oštećenja.

– Slično je stanje  u Lipiku i Pakracu, država baš nije  dobar gospodar – kazala je  Anka Mrak Taritaš i za područje od posebne državne skrbi najavila  olakšani proces rješavanja sadašnjih teškoća, među ostalim davanjem većih ovlasti komunalnim redarima, umjesto  dosadašnjih zadaća građevinskih inspektora.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.