Opasnost na cesti

Zagrepčanin bez valjane vozačke i pijan vozio teretno vozilo, a još je i pričao na mobitel

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija
Zagrepčanin bez valjane vozačke i pijan vozio teretno vozilo, a još je i pričao na mobitel
16.04.2019.
u 09:26
Policijski službenici utvrdili su kako vozač nema vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu, a pokazivao je značajne znakove alkoholiziranosti, zbog čega je priveden u službene prostorije policije
Pogledaj originalni članak

Vozač teretnog vozila iz Zagreba, 43-godišnjak iz Zagreba, jučer je u Vinkovcima zatečen od strane policije u vožnji dok je razgovarao telefonom. Pri tome su policijski službenici utvrdili kako vozač nema vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu, a pokazivao je značajne znakove alkoholiziranosti, zbog čega je priveden u službene prostorije policije.

Tom prilikom utvrđeno je kako je vozač imao 2,85 promila alkohola u krvi, a pri tome utvrđeno je i kako mu je istekla valjanost trajanja vozačke dozvole.

- 43-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga Općinskom sudu u Vinkovcima-Prekršajni odjel. S obzirom da je kod 43-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola veća od 1,50 g/kg, sukladno čl. 231. st.4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, bit će podnesen zahtjev za izvanredni nadzorni zdravstveni pregled - izvjestila je PU Vukovarsko-srijemske.

Video: Policija objavila snimku vozača koji juri više od 250 na sat

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar scubacro
scubacro
10:36 16.04.2019.

...uf, s mobitelom, bez dozvole, (samim tim i bez tacho-kartice), sa 2,85 promila, i sve to jos s kamionom.....koliko ce to bit u kunama...i zasto samo prekrsajna prijava kad vjerojatno u prometu nije moguce napraviti teze djelo od navedenog... mozda se ni on nije cjepio protiv sinkope

Avatar Niškorist
Niškorist
12:41 16.04.2019.

I političari voze bez dozvole