teško ozlijeđen

Zabio se u otok Veli Paranak: Izletio iz brodice i završio na stijenama

Foto: MMPI
Zabio se u otok Veli Paranak: Izletio iz brodice i završio na stijenama
20.06.2020.
u 10:26
U trenutku ove pomorske nesreće na brodici nije bilo drugih osoba osim voditelja, a na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša
Pogledaj originalni članak

Lučka kapetanije Zadar jučer je u 12.10 sati zaprimila dojavu o stradalom voditelju brodice koji je u pozivu Policiji prijavio težu ozljedu ruke s krvarenjem u predjelu podlaktice. Ozlijedio se nakon što se brodicom nasukao na otok Veli Paranak. 

Službenici LK Zadar izvijestili su MRCC Rijeka o događaju te su isplovili spasilačkom brodicom Kapetanije prema poziciji nesreće. U 12.25 sati na spasilačku brodicu ukrcani su i djelatnici Hitne medicinske pomoći u mjestu Muline, na otoku Ugljanu, a čitavo su vrijeme sa ozlijeđenim održavali telefonsku komunikaciju.

U 13.00 sati doplovili su na poziciju nasukanja i sa djelatnicima HMP-a prekrcali ozlijeđenog voditelja. Krenuli su prema Mulinama gdje su pristali u 13.20 sati. Djelatnici HMP-a tada su preuzeli ozlijeđenog u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar, priopćilo je Ministarstvo mora, prometna i infrastukture. 

U okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, koji će biti nastavljen sukladno zdravstvenom stanju ozlijeđenog voditelja, za sada je utvrđeno teško tjelesno ozljeđivanje i značajna oštećenja nasukane brodice, tip gumenjak – gliser, kojim se voditelj, prema vlastitom iskazu, zabio u obalu otoka Veli Paranak, brzinom od oko 20 čv te je od siline udara izletio iz brodice na obližnje stijene.

Prema trenutno dostupnim informacijama, u trenutku ove pomorske nesreće na brodici nije bilo drugih osoba osim voditelja, a na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša. Lučka kapetanija Zadar voditelju, ujedno i vlasniku nasukane brodice, odredila je mjeru zabrane plovidbe i obavezu izvanrednog tehničkog pregleda.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.