Obrat u slučaju

Za ubojstvo omiljenog Hvaranina optužen njegov prijatelj. Mještani u šoku: 'Bila je nesreća'

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
hvar_radovi
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogled s trajekta na grad Hvar
15.12.2020.
u 15:39
- Cijeli Hvar je u šoku. Dvije obitelji su zavijene u crno. Nene više nema, a kako je njegovom prijatelju, samo Bog zna – komentirao nam je jedan mještanin
Pogledaj originalni članak

Nezapamćena tragedija dogodila se u Starom Gradu na Hvaru. Hicem iz lovačke puške ubijen je Nenad B. (54), a uhićen je vlasnik puške, njegov prijatelj  I.K. (42).

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policija ga je u utorak poslije podne je kazneno prijavila za ubojstvo i predala pritvorskom nadzorniku. U Starome Gradu iznenađeni su odlukom policije, s obzirom da se po mjestu priča kako je riječ o nesretnom slučaju.

Prema pričama mještana, I.K., koji je inače lovac, u ponedjeljak oko 17, 20 sati se vratio svojim automobilom iz lova. Nenad B., kada ga je ugledao došao ga je pozdraviti i pomoći mu iznijeti stvari iz vozila. Mještani pričaju kako mu je dodao lovačku pušku koja je iznenada opalila. Hitac je pogodio Nenada i bio je smtrtonosan. I.K. je dočekao dolazak hitne pomoći i policije koja ga je privela u ponedjeljak popodne, odmah nakon tragedije.

Nenu, kako ga zovu u Starome Gradu su svi poznavali. Bio je, kažu, pjesnik i boem, omiljen na cijelom otoku. Prodavao je ribu.

- Cijeli Hvar je u šoku. Dvije obitelji su zavijene u crno. Nene više nema, a kako je njegovom prijatelju, samo Bog zna – komentirao nam je jedan mještanin.

I.K. će biti ispitan u Državnom odvjetništvu u Splitu.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

NI
Nini istrijan
20:34 15.12.2020.

Bio lovac a ne zna osnovne stvari o baratnju sa oruzjem poslije upotrebe?? Podsjeca me na sve one vozace za vozackom dozvolom koji svakodnevno svojim nemarom i neodgovornoscu snose krivicu za brojne nesrece u kojima umire ili se invalidizira veliki broj ljudi. Quo vadis populus croatorum???

DM
drazen.muhvic
16:28 15.12.2020.

Nesretni slučaj? OK, možda nije bilo namjere, ali namjeru da ubije nema ni lik koji automobilom projuri kroz crveno, pa satre nekoliko ljudi. Jbg, bio nesretni slučaj...

M3
Miške 3
05:12 16.12.2020.

Kriv je onaj tko je ukinuo obavezni vojni rok, tamo se nauči kako se oružje prazni. Krkani.