Pogled u budućnost

Za radno mjesto znao 4 mjeseca prije natječaja?

Za radno mjesto znao 4 mjeseca prije natječaja?
09.01.2018.
u 17:35
Dodatna pozicija za HDZ-ovca Marija Posavca
Pogledaj originalni članak

Od 1. siječnja ove godine Mario Posavac, istaknuti HDZ-ovac s područja Jasenovca, zaposlen je kao zamjenik ravnatelja Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije. Mario Posavac ujedno je i vijećnik Županijske skupštine u kojoj većinu ima HDZ-ova koalicija, a županija je i vlasnik ŽUC-a.

Bez kandidature za zamjenika

Mario Posavac posao je dobio na javnom natječaju koji je raspisan još 29. kolovoza 2017. te je sredinom prosinca upravo on izabran kao najbolji među više prijavljenih kandidata. Odabir se rastegao na više mjeseci, no Mario Posavac bio je strpljiv, a jedan detalj upućuje na to da, možda, razloga za brigu zbog ishoda natječaja nije ni imao.

Naime, još 25. travnja 2017., puna četiri mjeseca prije nego je natječaj za zamjenika ravnatelja ŽUC-a bio i raspisan, Posavac je poslao Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zahtjev za davanjem mišljenja može li se on, postane li zamjenik načelnika Jasenovca, profesionalno zaposliti na funkciji zamjenika ravnatelja ŽUC-a SMŽ. Kako je u dopisu istaknuo, Mario Posavac namjeravao se na lokalnim izborima u lipnju kandidirati za zamjenika načelnika te ga je zanimalo je li s time spojiva funkcija zamjenika ravnatelja ŽUC-a SMŽ. Uz to Posavac je u istom dopisu pitao je li funkcija direktora JPK Jasenovačka voda d.o.o., koju je obavljao u to vrijeme, spojiva s dužnošću zamjenika načelnika Jasenovca.

Povjerenstvo mu je 4. svibnja odgovorilo da bi u slučaju da postane općinski donačelnik morao podnijeti ostavku na mjesto direktora komunalnog poduzeća, a epilog je bio da se Mario Posavac u konačnici nije ni kandidirao za zamjenika načelnika.

Četiri mjeseca nakon tog dopisa, kao da je predosjećao, raspisuje se natječaj za zamjenika ravnatelja Županijske uprave za ceste SMŽ, a koja funkcija do tada u toj tvrtki nije postojala, te od ove godine službeno počinje i raditi na toj funkciji.

I sam Mario Posavac priznaje da je riječ o čudnoj koincidenciji.

– Nemam komentar nikakav. To je bilo čisto pitanje Povjerenstvu kao i što sam pitao za JPK Voda, da ne budem možda nekad u nekakvoj koliziji, da znam čisto – kaže Posavec.

–Ali dobro, zbog čega niste pitali za neko drugo radno mjesto, baš za ovo, kao da ste znali da će biti natječaj? – pitali smo ga dalje.

– Natječaj je proveden, više se kandidata pojavilo i ja sam izabran. Htio sam sve znati načisto tada, mogu li se javiti – rekao nam je Posavac.

Studirao prometne znanosti

– A jeste li onda znali da će biti natječaj raspisan četiri mjeseca poslije? – pitamo dalje.

– Nisam znao da će biti natječaj. Ne znam što bih vam rekao na to. Razumijem pitanje, ali javit ću vam se za pet minuta... – rekao je novi zamjenik ravnatelja Županijske uprave za ceste SMŽ.

I više se nije javio.

Mario Posavac završio je Fakultet prometnih znanosti, a, kako doznajemo, 1. siječnja dao je ostavku na funkciju direktora jasenovačkog vodovoda.

Inače, ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije je Stipo Šapina, aktualni saborski zastupnik HDZ-a. Šapina je u Sabor ušao 8. prosinca prošle godine kao zamjenik Dragi Prgometu, no odlučio je i dalje zadržati funkciju ravnatelja ŽUC-a. Tri dana nakon što je Šapina završio u Saboru dobio je zajamčenu ispomoć u obliku zamjenika ravnatelja Marija Posavca kojeg je 11. prosinca 2017. godine Upravno vijeće odabralo kao najboljeg kandidata.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
18:17 09.01.2018.

I onda se mi pitamo zašto smo na dnu dna. Sramotno ali normalno za beskičmenjake, ulizice i ološ iz HDZ-a.

PU
Pukovnik
17:54 09.01.2018.

Zašto ne bi znao 4 mjeseca prije za natječaj? Pa natječaji se pišu za takve uhljebe.

KM
kmerotrijeb
18:03 09.01.2018.

Vidovit Milan je g.k. za vidovitog Marija... Samo tako, šišaj ovce sitnozube...