Presuda

Za nasilje nad bakom unuka kažnjena s 1500 kuna: 'Mrcino stara smrdljiva'

Foto: Getty Images
Za nasilje nad bakom unuka kažnjena s 1500 kuna: 'Mrcino stara smrdljiva'
24.01.2020.
u 16:02
Unuka je navela da već desetak godina ne živi s roditeljima jer s njima nije u dobrim odnosima. Radila je godinama u Austriji, a kad se vratila, otišla je živjeti k baki
Pogledaj originalni članak

Općinski sud u Varaždinu kaznio je s 1500 kuna unuku koja je maltretirala svoju 75-godišnju baku. Potkraj listopada prošle godine oko 19.30 sati počinila je, prema ocjeni suda, psihičko i tjelesno nasilje prema baki na koju je, pod vidnim utjecajem alkohola, vikala i galamila, nižući uvrede poput "mrcina stara smrdljiva, j..o ti pas mater staru!".

Potom joj je bacila torbu u glavu jer je baka prigovorila zbog izlaska iz kuće u akoholiziranom stanju. Idući dan 34-godišnjakinja unuka je nastavila s psihičkim nasiljem i pijana vikala: "Ništa ne radiš! Koji k...c budem tu s tobom?!" Netko je pozvao policiju koja ju je uhitila i izmjerila 3,47 promila alkohola u krvi. U novčanu kaznu uračunava joj se vrijeme koje je provela uhićena u policijskoj postaji od 1. studenog 2019. od 18 sati do 2. studenog 2019. do 11.30 sati kao dva dana zatvora, a kako jedan dan zatvora iznosi 300 kuna novčane kazne, preostaje joj za platiti 900 kuna.

Unuka je navela da već desetak godina ne živi s roditeljima jer s njima nije u dobrim odnosima. Radila je godinama u Austriji, a kad se vratila, otišla je živjeti k baki. Rekla je da su odnosi između njih dvije dobri i opovrgava da ju je maltretirala. No, tvrdi da ju baka zaključava u kuću i ne pušta van, govoreći joj da se ne smije družiti sa susjedima.

Baka je ispričala da je u mjesec dana unuka bila samo nekoliko dana trijezna. Kako je optuženica najavila da će se odmah iseliti iz kuće u kojoj živi s bakom, sud smatra da će se svrha kažnjavanja ispuniti izricanjem novčane kazne.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

IL
ilijan
16:34 24.01.2020.

Treba tu unuku podvrgnuti liječenju

KO
Kokoiduhovi
16:16 25.01.2020.

Baka je bedasta kaj ju je primila na stan. Kaj imaju dvije osobe skupa živjeti, a između njih je skoro 50 godina razlike? Ja bi ju van i fajront. Neka ju roditelji trpe. Sram ju može biti kaj tak stara sa 34 godine, već nema neki svoj stan. Ljenčuga i propalica

ZO
Zooltan
18:01 24.01.2020.

Djedovi i bake znaju biti opaki. Onomad onaj đed iz Splita tražio od unuke da mu ......