100 milijuna kuna iz EU fondova

Vukovarski Arheološki park imat će bazen, planetarij, mini zoološki vrt sa životinjama...

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Vučedolska golubica
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Vukovar vodotoranj
Foto: Grgur Žučko/pixsell
18.11.2015., Vukovar - Dan sjecanja na zrtvu Vukovara 1991.-2015.
Foto: Tomislav Krasnec
Vučedolska golubica
03.08.2016.
u 14:00
Prema projekcijama za potrebe izgradnje budućeg znanstveno - istraživačko - zabavnog Arheološkog parka bit će potrebno osigurati preko 100 milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

Gradsko vijeće Vukovara u srijedu je dalo suglasnost na prijenos prava građenja s Gradskog muzeja Vukovar na Muzej vučedolske kulture, a prije nekoliko dana i Vlada je krenula u preuzimanje dijela imovine propale građevinske tvrtke "Vučedolska golubica" koja će također biti pripojena Muzeju vučedolske kulture pa se na taj način se stječu preduvjeti za početak realizacije izgradnje Arheološkog parka.

"Na taj se način stječu preduvjeti za početak realizacije izgradnje Arheološkog parka koji će biti dio tog vukovarskog muzeja. Sada je na Muzeju vučedolske kulture da ishodi sve potrebne dozvole, izradi projekt kako bi se krenulo u realizaciju projekta“, rekla je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić koja je bila nositelj projekta revitalizacije i izgradnje Muzeja vučedolske kulture.

Prema projekcijama za potrebe izgradnje budućeg znanstveno - istraživačko - zabavnog Arheološkog parka bit će potrebno osigurati preko 100 milijuna kuna. Plan je da se sredstva za njegovu izgradnju budu osigurana iz fondova EU.

Uz smještajne kapacitete, restoran i parking Arheološki park imati će bazen, planetarij, mini zoološki vrt sa životinjama koje su nekada uzgajali Vučedolci, pristan za brodove i niz drugih sadržaja. 

Muzej vučedolske kulture za javnost je otvoren 30. lipnja 2015.

>> 'Vukovarski vodotoranj oduvijek me fascinirao radi svoje ustrajnosti i tvrdoglavosti da se ne sruši'

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

HE
hellen3353
14:22 03.08.2016.

Bravo! Pokazujte djeci da se ne zaboravi nasa golubica i nas Vukovar! Tu se nasa povijest stvarala i cuvala tisucljecima!

AL
alphazulu99
14:35 03.08.2016.

U Vukovaru se zavrsava jedan bazen. Koji ce imati problema sa popunjenoscu, a ovi planiraju graditi jos jedan. Cemu bacanje novca?

SD
sdpesticid
17:23 03.08.2016.

u vukovaru neće imati tko posjećivati muzej izuzev administracije. na radnim mjestima poradite a ne šetnicama i zidovima.