Pohvalio se poklonima iz Rusije

Vučić: Više nikad se neće ponoviti Bljesak i Oluja

23.12.2016.
u 08:48
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić nakon povratka iz Rusije istaknuo je da će poslije nabave aviona iz Rusije Srbija imati najjače vojno zrakoplovstvo u regiji
Pogledaj originalni članak

Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti i da je to odluka Skupštine. Rekao je i da su ovo važni dani za zemlju i da se o nabavci aviona govori od 1988. godine.

– Pričali smo o MiG -ovima 29, ova vlada je to uspjela napraviti – rekao je Vučić. Istaknuo je i da je on za to kriv jer je u razgovorima s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom više puta tražio avione. Naveo je da je njegov posao pobrinuti se, zajedno s predsjednikom Republike, za sigurnost zemlje.

– Hoćete li da dočekamo bilo što nespremni kao što smo ranije bili, da se busamo u prsa, a da poslije gubimo sve što stignemo, ili da budemo uvijek odmjereni, ali da gledamo kako da zaštitimo granice, sela, mostove? Danas Srbija to može – rekao je Vučić.

'Zaštitit ćemo naše nebo'

Osim šest aviona MiG 29 koji stižu iz Rusije, Srbija već ima četiri aviona koja će ići na remont. – Mi smo ovo dobili besplatno, ali plaćamo rakete koje mi hoćemo imati, rakete zrak–zrak i rakete zrak–zemlja – poručio je Vučić. Vučić je upitao koji je to avion u regiji bolji. Rekao je da mu to nitko ne zna reći i da nije suglasan da su "gripeni" bolji jer je MiG 29 najbolji avion u bliskoj borbi.

– Zaštitit ćemo naše nebo, nitko se neće lako odlučiti napasti Srbiju – rekao je Vučić i dodao da Srbija nema namjeru voditi ofenzivne ratove, već zaštititi djecu i garantirati budućnost. Zahvalio je Miloradu Dodiku i Republici Srpskoj na porukama i pismima.

– Ja sam jedanput nešto rekao i zato sam valjda najneomiljeniji i najnepopularniji čovjek u nekim zemljama regije, iako mislim da me poštuju. To je zato što sam rekao da se više nikada neće ponoviti 'Bljesak' i 'Oluja'. Mi znamo svoje obveze prema Daytonskom sporazumu, poštujemo teritorijalni integritet BiH i naš narod onakvu sudbinu kakvu je doživljavao 1995 i 1999 više neće doživjeti – rekao je Vučić dodajući da su "puno naučili iz vlastitih grešaka".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 82

DU
Deleted user
09:26 23.12.2016.

Pa uvijek ste bili bolje naoružani i to vas je ohrabrilo da tako podmuklo pokušate podjarmiti sve oko sebe za sljedećih 80 godina, a naročito volite kad nitko drugi nema uopće nikakvo oružje. A Oluju i Bljesak požnjeli ste jer ste tako sami i posijali. Ne vrdaj i iskrivljavaj opet i dalje, Rajcousti.

GL
GLADIATOR
09:26 23.12.2016.

Pitam se tko su ovdje fašisti, tko je to njih napao?, svaki normalni susjed bi nam čestitao Božić, a ovaj čedo laje čim se ustane....

DU
Deleted user
09:46 23.12.2016.

Ovime direktno priznaje umiješanost Srbije u Domovinskom ratu! Pametnome dosta!