I dalje burno u Domovinskom pokretu

Vučemilović zatražila i dobila ispisnicu iz DP-a

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Vučemilović zatražila i dobila ispisnicu iz DP-a
30.07.2021.
u 21:17
Sad će se sve tenzije smiriti. Predsjedništvo je jednoglasno, kažu nam u stranci
Pogledaj originalni članak

Ako Mario Radić bude vodio stranku, Vesna Vučemilović bit će sljedeća koja će je napustiti. Netom nakon ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta njegova sestra i saborska zastupnica objasnila nam je da se u ovoj stranci više ne vidi. Ostavku nije dala odmah, ali prelomila je nakon sjednice Predsjedništva DP-a, s koje je otišla nakon dvadesetak minuta jer nije mogla glasati o točkama dnevnog reda.

“Sve će se riješiti”

Protiv nje je pokrenut disciplinski postupak, objasnili su iz Domovinskog pokreta, u kojem su kazali i da to znači da Vesni Vučemilović sljedećih 90 dana, ili do okončanja “suđenja”, prestaju sve obveze i dužnosti u stranci. Kao što smo već i pisali, značilo je to, u teoriji, da ona neće moći glasovati ni na unutarstranačkim izborima, koje DP očekuju u rujnu, kao ni kandidirati se potencijalno za predsjednicu stranke. Da ni sama na prvu nije pohvatala pod kojim je “mjerama”, kazala nam je u srijedu, kad je rekla i da joj je sljedeći potez “dobro se odmoriti”. Čini se da je to najozbiljnije mislila jer je u četvrtak Domovinskom pokretu poslala zahtjev u kojem traži da je se ispiše iz stranke.

– Poštovani, zahtijevam da me žurno ispišete iz članstva političke stranke Domovinski pokret te mi pošaljete potvrdu da više nisam član – napisala je Vesna Vučemilović stranci, koja joj je željenu potvrdu i poslala.

Da nije više članica Pokreta, potvrdili su nam u stranci, gdje smo pitali i što će biti s njenim mjestom u saborskom Klubu zastupnika DP-a. Još ne znaju, rekli su nam jučer, dok je Ante Prkačin još prekjučer istaknuo kako se nitko ne bi trebao čuditi ostanu li i Škoro, ali i Vesna Vučemilović i dalje u Saboru upravo uz zastupnike Pokreta. Kako više nije članica stranke, rasplet njene pozicije morat će se dogoditi i u Skupštini Osječko-baranjske županije, u kojoj DP ima osmero vijećnika. Sve će se to riješiti, samo treba malo vremena, kazali su nam jučer u stranci, u kojoj su opet isticali kako im je, u ovom trenutku, najvažnija stabilnost.

– Sad će se sve skupa smiriti, sve tenzije. Vidjeli ste i sami na sjednici Predsjedništva da smo odluke donijeli jednoglasno i tako planiramo nastupati i dalje. Raskola u stranci, koja se spominjala nakon ostavke Miroslava Škore, nema – govore u Domovinskom pokretu, koji je posljednjih deset dana bio glavna tema svih političkih rasprava.

Financijski problemi?

Čelnik Škoro dao je ostavku a da o tome nisu obaviješteni članovi stranke, što je isprva izazvalo opće čuđenje među njima, a onda i niz izjava o tome kako se donedavnom predsjedniku zahvaljuju i kako je bio dobar. Sam Škoro rekao je da odlazi jer je njegova obitelj bila izložena neviđenoj hajci, a njegovoj sestri nije bilo jasno zašto se uopće uključivao u politiku ako će iz nje izaći. Pojavile su se i priče o tome da je glavni razlog njegova odlaska svojevrsni sukob s v. d. predsjednika Marijem Radićem, što su obojica negirala, a onda su stigla naklapanja i o lošoj financijskoj situaciji u stranci, koja je također, navodno, barem jedan od razloga ovakvog konačnog raspleta. I Škorina vina spominjala su se u tom kontekstu, odnosno to da je Domovinski pokret navodno od njega kupio vina koja je prošlog Božića dijelilo na dar.

Da vina jest bilo, u srijedu je potvrdio sam Radić, ali nije riječ o 700 tisuća kuna, što je svota koja je “kružila”. Da on “nije financijski stručnjak”, ali i da “financijsko stanje nije najbolje” u stranci, za HTV u četvrtak je rekao Stjepo Bartulica, koji se jučer na telefon nije javljao.

VIDEO: Miroslav Škoro iznenada objavio: Povlačim se sa svih dužnosti u Domovinskom pokretu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

NO
Noštromo
22:34 30.07.2021.

Od stranke Domovinski pokret, polako postaje Pokret. Glavno je njima da ostaju u Saboru, a lova ide.

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
13:22 31.07.2021.

Na naplatu dolaze loši temelji. Skupina loših kvaliteta s još lošijim namjerama. Glavni motiv ulaska u stranku je bilo zadovoljavanje poremećenog ega s nekakvom visokom funkcijom. Čim su prešli prag sabora odmah su počela razilaženja. Kako može propasti nešto ako je vođeno isključivo iz ljubavi prema domovini?

FA
fajlpz
05:30 31.07.2021.

Kraći im rok trajanja od paštete.