ZADOVOLJAN RJEŠENJEM

Vrdoljak: Osim rasta osnovice, od 30. lipnja rast će i koeficijenti za dva posto

Foto: Marin Tironi/Pixsell
Ivan Vrdoljak
Foto: Marin Tironi/Pixsell
Ivan Vrdoljak
Foto: Marin Tironi/Pixsell
Ivan Vrdoljak
30.10.2019.
u 19:24
Konačni rezultat tijekom 2020. biti rast plaća od 8,12 posto, što znači da za toliko u apsolutnom iznosu rastu plaće, korekcija koeficijenta se radi, a cjelokupna uredba vodit će računa o ispravku nepravde, poručio je Vrdoljak
Pogledaj originalni članak

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u srijedu kako je rješenje da će, osim rasta osnovice od šest posto u sljedećoj godini (2+2+2), ako cjelokupno rješenje koeficijenata i analiza plaća ne budu gotovi do 30. lipnja, od 30. lipnja sljedeće godine rasti koeficijenti u prosvjeti dva posto.

Nismo inzistirali na tome da ta uredba treba biti donesena sutra prije proračuna, ali je to politički dogovor koji će biti javno objavljen i predstavljen sindikatima jer će biti obnovljen dijalog, istaknuo je Vrdoljak nakon sastanka s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

Osim rasta osnovice, imamo sada rast koefijenata od dva posto na pola godine, rekao je Vrdoljak i dodao da će njegov prijedlog članovima Predsjedništva HNS-a biti da prihvate premijerov prijedlog i da sutra dođu na sjednicu Vlade.

Vrdoljak smatra da će se taj prijedlog odnositi i na policajce.

Podsjetio je i kako HNS dvije i pol godine vrlo jasno provodi reformu obrazovanja te da je premijer nakon zadnjih razgovora ponudio i prihvatio rješenje s kojim misli da se može nastaviti dijalog sa sindikatima, nastaviti s reformom i u konačnici sve ono što učenici, roditelji, profesori i učitelji ne zaslužuju, a to je blokada rada.

Vrdoljak: Predsjednik sam HNS-a i koalicijski partner, a ne sindikalac

"To je poruka povjerenja i učiteljima i roditeljima. I dalje vjerujem u reformu obrazovanja i veselim se svim koracima pred nama - ono što smo prije dvije i pol godine rekli da ćemo izvršiti da će tako i biti", rekao je Vrdoljak uoči sjednice Predsjedništva HNS-a.

Na pitanje hoće li sindikati biti zadovoljni odgovorio je da je tu kao predsjednik HNS-a i koalicijski partner i gleda s aspekta provedbe reforme i strategije obrazovanja i politike, a ne kao član sindikata. 

"Nisam sindikalac i koliko znam želja sindikata bila je rast plaća u koeficijentima 6,11 posto", rekao je, dodajući da će konačni rezultat tijekom 2020. biti rast plaća od 8,12 posto, što znači da za toliko u apsolutnom iznosu rastu plaće, korekcija koeficijenta se radi, a cjelokupna uredba vodit će računa o ispravku nepravde.

Na pitanje je li to pobjeda HNS-a odgovorio je kako je to bio dogovor o proračunu.

"Bio je to dogovor oko proračuna, ne bih to tako procijenio. Ne treba se nitko osjećati ni ucijenjen ni podcijenjen", rekao je i dodao kako zajedno rade na reformi obrazovanja i drugome.

Na pitanje ako to nije pobjeda, je li bila predstava HNS-a, Vrdoljak je rekao kako ga čekaju zbog sjednice Predsjedništva stranke.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PO
pomorac1
19:30 30.10.2019.

Čaćić je cijelu družinu hns instalirao u politiku, stvorio vulkan uništenja, I ta ekipa vodi reformu školstva. Prestrašno.

MA
Marina58
20:37 30.10.2019.

Zar je netko ocekivao nesto drugo?