akcija oktan

Vrdoljak: Kontrolu goriva smo svima najavili 10 dana ranije

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Vrdoljak: Kontrolu goriva smo svima najavili 10 dana ranije
29.12.2014.
u 21:33
Najavili smo akciju deset dana ranije da bi im dali vremena da se pripreme – kazao je ministar Vrdoljak za N1.
Pogledaj originalni članak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak gostovao je u emisiji Pressing Dubravka Merlića na N1. Kazao je da će u petak biti odluka o koncesionaru kojem će biti omogućeno istraživanje nafte i plina u Jadranu.

– Nakon odluke Vlade ćemo to objaviti, a danas smo usuglasili zadnje tekstove izdanih dozvola, čime otvaramo pregovarački postupak – kazao je Vrdoljak, dodavši da se radi o poslu koji vrijedi više od dvije milijarde dolara. Na upit jesu li svi koji su se prijavili ostali u igri, Vrdoljak je kazao da neke ponude nisu bile na razini koja zadovoljava Ministarstvo gospodarstva. Rekao je i da neće biti nikakvog pogodovanja pojedinim kompanijama te da će svi uvjeti koji su bili od samog starta ostati neosporni.

Govoreći o situaciji s INA-om i MOL-om, Vrdoljak je rekao: "Mi tražimo poništavanje ugovora o plinskom biznisu, jer se radi o koruptivnim ugovorima. Pokušali smo arbitraži objasniti da imamo drugu arbitražu, ali je sud rekao da to možemo samo tijekom arbitražnog postupka".

Komentirajući pak akciju "Oktan" kojom se kontrolirala kvaliteta goriva Vrdoljak je otkrio da je Ministarstvo cijelu akciju trgovcima najavilo 10 dana ranije. Istaknuo je da sukob između njega i umirovljenog generala te vlasnika Croduxa Ivana Čermaka nije bio sukob na osobnoj razini.

– Nije ugodno Čermaku čuti da su analize pokazale ono što su pokazale. Deset dana prije inspekcije smo pozvali najveće trgovce i rekli im da će ići kontrole. Najavili smo akciju deset dana ranije da bi im dali vremena da se pripreme – kazao je Vrdoljak.

Dodao je da očekuje daljnji pad cijena goriva.

>>Ministarstvo gospodarstva otkrilo na kojim je postajama gorivo loše kvalitete

>>Čermak napao ministra: Vrdoljak glumi hrvatskog Eliota Nessa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

BU
Bulaba
21:43 29.12.2014.

Najavio si kontrole, dakle direktno si pogodovao potencijalnim lopovima da sakriju tragove pljačke, i još si dovoljno **** da to javno priznaš? Dosta, ideš u zatvor pod hitno.

MX
MXLCLGTG
21:57 29.12.2014.

Divota kako ovaj lupa prvo je izjavljivo da sa ovim kontrolama zeli da Hrvati imaju kvalitetno gorivo a sada prica da je 10 dana prije najavio velikim trgovcima da ce im kontrolirati gorivo ili bolje receno reko im je da sklonu lose gorivo da pokazu ono Koje zadovoljava da bi on mogo reci da je sredio situaciju i da Hrvati stvarno imaju kvalitetno gorivo samo ih treba pratiti u davanju izjava i doce se do nevjerovatni njihovi lazi.

GR
greenvest
21:50 29.12.2014.

Da si prodao neke dijelove Hrvatske dobio bi desetke milijardi eura...a vidiš sinko, za svaki pedalj Domovine se život davao...