NJEMAČKA

Vraćena većina dragulja ukradenih 2019. u pljački vrijednoj 120 milijuna dolara

Foto: MATTHIAS RIETSCHEL/REUTERS
FILE PHOTO: A policeaman stands outside Green Vault city palace after a robery in Dresden
Foto: SAXONY POLICE DEPARTMENT/REUTERS
FILE PHOTO: Thieves with torches and tools break into Green Vault museum in Dresden
Foto: MATTHIAS RIETSCHEL/REUTERS
FILE PHOTO: Police car parks outside Green Vault city palace after a robery in Dresden
Foto: MATTHIAS RIETSCHEL/REUTERS
FILE PHOTO: A policeman checks for evidence outside the Green Vault city palace after a robery in Dresden
18.12.2022.
u 00:08
Predmeti ukradeni iz jedne od najvećih europskih umjetničkih zbirki sadržavali su više od 4300 dijamanata
Pogledaj originalni članak

Većina dragulja ukradenih iz povijesne zbirke umjetnina u Dresdenu 2019. u pljački vrijednoj 120 milijuna dolara je vraćena, objavili su u subotu njemačka policija i tužitelji. 31 predmet, uključujući zvijezdu poljskog Ordena bijelog orla i dijamantni ukras za glavu, vratili su istražitelji u Berlinu, rekle su vlasti.

Povratak dragocjenih predmeta uslijedio je nakon pregovora tužitelja i odvjetnika obrane Nijemaca kojima se sudi za provalu u muzej Gruenes Gewoelbe u studenom 2019. Predmeti ukradeni iz jedne od najvećih europskih umjetničkih zbirki sadržavali su više od 4300 dijamanata procijenjene vrijednosti na više od 113 milijuna eura.

Tužitelji vjeruju da su lopovi unaprijed ispilili dio prozorske rešetke i ponovno ga pričvrstili kako bi brzo ušli u zgradu prije pljačke.

Vraćene komade pregledat će stručnjaci "kako bi potvrdili njihovu autentičnost i neoštećenost", rekle su vlasti. Dijelovi koji još nedostaju uključuju epoletu na kojoj je bio dragi kamen poznat kao Dresdenski bijeli dijamant.

VIDEO: Bizarna nesreća u Berlinu: Poplavljen hotel i obližnje ulice, a za sve je kriv - golemi akvarij

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.