Recidivisti

Vozili bez vozačke i učestalo činili prometne prekršaje, policija im oduzela automobile

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
14.11.2020.
u 09:26
Prekršajni nalog podignut je i protiv oca 17-godišnjaka koji je vozio bez vozačke dozvole, jer mu je automobil dao na upravljanje
Pogledaj originalni članak

Policija je u Brodsko-posavskoj županiji zbog počinjenih prometnih prekršaja dvojici nesavjesnih vozača privremeno oduzela osobne automobile.

U srijedu oko 20.35 sati prilikom nadzora prometa u Slavonskom Brodu zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 38-godišnjak. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,67 promila, a utvrđeno je i da je vozio bez položenog vozačkog ispita. Policijski službenici su 38-godišnjaka isključili iz prometa i zadržali u službenim prostorijama policije na triježnjenju, te protiv njega podnose odgovarajuće prijave mjerodavnom sudu.

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, nesavjesni vozač je recidivista, učestali počinitelj prometnih prekršaja, koji unatrag tri godine ima tri pravomoćne sudske odluke. Osobni automobil privremeno mu je oduzet.

Istog dana oko 15 sati u Novoj Gradiški policijski službenici su nadzirući promet, zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 17-godišnjak, također višestruki počinitelj prometnih prekršaja bez položenog vozačkog ispita, a kojega su odmah isključili iz prometa. U stanici za tehnički pregled vozila obavljen je izvanredni tehnički pregled gdje je potvrđena tehnička neispravnost (neispravni uređaji za zaustavljanje) automobila.

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici su maloljetniku privremeno oduzeli osobni automobil. Protiv njegova 35-godišnjeg oca podnijeli su prekršajni nalog mjerodavnom sudu zbog prekršaja davanja na upravljanje osobnog automobila osobi koja nije stekla pravo upravljati vozilom, odnosno nije položila vozački ispit.

U četvrtak je 17-godišnjak uz optužni prijedlog priveden u Općinski sud u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški, Prekršajni odjel, na žurni prekršajni postupak, gdje je kažnjen kaznom maloljetničkog zatvora u trajanju od 15 dana. Uz to, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja od 12 mjeseci, koja će se izvršiti nakon izdavanja vozačke dozvole.

 

>> VEČERNJI TV Ekskluzivno smo isprobali dvije nove igrice za PlayStation 5

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BF
bf22
21:35 16.11.2020.

Tako i treba!