PRIJAVI SE

Vozi Eko 2020. nam se približava, prijavi se na natjecanje za najboljeg ekovozača

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Vozi Eko 2020. nam se približava, prijavi se na natjecanje za najboljeg ekovozača
03.06.2020.
u 14:35
Prijavi se na vozački izazov Vozi Eko 2020. i budi dio projekta koji podržava sigurnu i ekološku vožnju.
Pogledaj originalni članak

Večernjakov projekt 'Vozi eko' pokrenut je 2016. godine, a ove godine doživljava svoje peto izdanje. Kao i svake godine, osim važnosti ekološke vožnje stavljen je naglasak i na važnost sigurnosti u prometu. A kakvo je vaše znanje prometnih propisa? I kakav ste eko vozač? Ispunite kviz i prijavite se na natjecanje za Najboljeg ekovozača i osvojite nagrade!

Cilj projekta je podržati i promovirati eko i sigurno vožnju među svim sudionicima u prometu, a naglasak je stavljen na važnost sigurnosti pješaka na cesti tijekom cijele godine, sudionike u prometu tijekom turističkih sezona i važnost sigurne vožnje motociklista te ponašanje ostalih sudionika u prometu u interakciji s motociklistima i biciklistima. Svi koji žele sudjelovati u natjecanju sigurne i eko vožnje mogu se prijaviti putem kviza u kojem testiramo znanje o prometu i brzinu kojom će čitatelji riješiti kviz.

Obavijestit ćemo čitatelje koji su najbrže i najtočnije riješili kviz i osvojili mogućnost natjecanja. U finalnom natjecanju 29.8. ispred Westgate shopping centra najspretniji vozači moći će osvojiti vrijedne nagrade. Od kandidata će se zahtijevati spretnost u upravljanju vozilom, ali morati će i obratiti pažnju na prometne propise i sigurnost kako ne bi bili kažnjeni kaznenim bodovima što će u konačnici odlučivati o pobjedniku.

Stručni tim će mjeriti vrijeme trajanja vožnje i paziti na prometna pravila i skupljanje kaznenih bodova, a oni koji će zadanu trasu prijeći najbrže uz najmanje skupljenih kaznenih bodova, uz poštivanje pravila, dobit će nagrade. Ovim projektom nastojimo povećati sigurnost u vožnji, smanjiti negativne utjecaje na okoliš, povećati društvenu odgovornost u prometu te smanjiti potrošnju goriva.

Stoga, prijavite se na kviz, dođite na Westgate parking i pokažite da ste najbolji Eko vozač. Pratite daljnje obavijesti jer subota 29.8. neće biti rezervirana samo za vozače, čekaju vas brojna druga iznenađenja!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr