SIGURNOST U PROMETU

Vozač kamiona izbjegavao odmor i dobio 5 tisuća eura kazne

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Ilustracija
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Tegljači
25.01.2023.
u 16:20
Turski vozača tegljača dobio je kaznu od 5640 eura jer je krivotvorio podatke o vožnji kako bi izbjegao obvezni odmor
Pogledaj originalni članak

Prometni policajci kaznili su u subotu navečer na autocesti A3 kod Rugvice turskog vozača tegljača s 5640 eura zbog manipulacije podacima o vožnji, izvijestilo je u srijedu Ravnateljstvo policije. U ciljanoj akciji nadzora radnog vremena i obveznih odmora mobilnih radnika i vozača u cestovnom prijevozu policija je utvrdila da je turski kamiondžija u dva navrata vozio bez umetnute kartice i krivotvorio podatke koji su trebali biti zabilježeni na toj kartici.

Turskom vozaču su izdani prekršajni nalozi i naplaćena novčana kazna od 5640 eura, dodaje policija. Ravnateljstvo policije je najavilo da će pripadnici mobilne prometne jedinice i nadalje provoditi ovakve akcije kako bi se smanjilo stradavanje u prometu i broj nesreća te općenito povećala razina sigurnosti prometa na cestama.

U policiji ističu da će se tijekom kontrole teretnih automobila i autobusa nadzirati prije svega tehnička ispravnost, prijevoz opasnih tvari, korištenje odmora, vožnja prije stjecanja prava, za vrijeme zabrane ili pod utjecajem alkohola i drugi prekršaji uslijed kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama.

>> VIDEO: Za nekoliko regija upaljen meteoalarm, HAK upozorava: 'Otežano se vozi zbog snijega'

POGINUO 16-GODIŠNJAK

Prometni stručnjak: Na pogibeljnim zonama izlijetanja godišnje gubimo desetke života

Stoga bi na prometnicama gdje postoje takvi pogibeljni kruti objekti u zonama izlijetanja, posebice državnim cestama, trebalo postaviti zaštitne ograde, a ako je nema, kao u konkretnom slučaju, brzinu bi trebalo ograničiti na 40 km/h i postaviti poprečne vibracijske usporne trake. A na svim novim prometnicama ubuduće bi trebalo izbjegavati takva rješenja ili ih riješiti na siguran način, navodi stručnjak.

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.