Sjednica

Vlada sutra predlaže poskupljenje bolničkog liječenja i plaćanje naknade na Hitnoj

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vlada sutra predlaže poskupljenje bolničkog liječenja i plaćanje naknade na Hitnoj
24.05.2016.
u 18:53
Izmjenama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju propisuje se obveza plaćanja naknade za pregled u hitnom bolničkom prijamu
Pogledaj originalni članak

Najavljene promjene dvaju ključnih zdravstvenih zakona sutra u srijedu su na dnevnom redu sjednice Vlade. Izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti uvodi se obveza dežurstva i pripravnosti za liječnike primarce u koncesiji.

Izmjenama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju propisuje se obveza plaćanja naknade za pregled u hitnom bolničkom prijamu, čega je najava digla veliku prašinu u javnosti. Predlaže se i povećanje maksimalnog iznosa sudjelovanja osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite s 2000 kuna na 3000 kuna, koliko će platiti osobe koje završe u bolnici a nemaju dopunsko osiguranje, a usklađuju se i obveze osnovnog zdravstvenog osiguranja sa Zakonom o životnom partnerstvu.

>> Svugdje plaćaju preglede oni koji nisu hitni, a žele se hitno pregledati

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 54

OB
ObrenM
19:03 24.05.2016.

Molim sudionike portala da me prosvijetle i kazu gdje ova vlada do sada nije zakinula malog covjeka.

AN
Andremar
19:55 24.05.2016.

Domoljubno reketiranje građana.

MA
macor
19:25 24.05.2016.

"Domoljubi" samo vi sisajte ovce.One vas i dalje vole.