suđenje za dvostruko ubojstvo

Vještakinja potvrdila kako kako su na pušci i streljivu otisci Slabinjca

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Vještakinja potvrdila kako kako su na pušci i streljivu otisci Slabinjca
21.01.2014.
u 12:08
- Toga je dana oko 13,45 sati policiju u Hrvatskoj Kostajnici nazvala Blaženka Slabinjac i prijavila kako je njihove dvije malodobne djevojčice po izlasku iz osnovne škole "pokupio" otac Mario Slabinjac, iako je ona na temelju rješenja skrbila o djevojčicama- svjedočio je, toga dana dežurni policajac, Goran Gajdoš
Pogledaj originalni članak

Nastavkom glavne rasprave na Županijskom sudu u Sisku, postupno se slaže mozaik događaja koji su neposredno prethodili tragičnom ubojstvu Ivice Hajdukovića i Blaženke Slabinjac 11. lipnja prošle godine na cesti Veliko Krčevo - Graboštani.

- Toga je dana oko 13,45 sati policiju u Hrvatskoj Kostajnici nazvala Blaženka Slabinjac i prijavila kako je njihove dvije malodobne djevojčice po izlasku iz osnovne škole "pokupio" otac Mario Slabinjac, iako je ona na temelju rješenja skrbila o djevojčicama. Odmah smo krenuli do Marija, ali ga nismo zatekli kod kuće. Čuli smo da je s djevojčicama navodno otišao u Bosnu, pa smo obavijestili granične prijelaze da nam jave ako ga zateknu na povratku. U međuvremenu smo provjerom saznali kako rješenje o skrbi nije pravomoćno. Zbog toga Mario, prilikom povratka iz Bosne, nije priveden. Zapravo, on se sam javio telefonom sa graničnog prijelaza u Hrvatskoj Kostajnici. Javili smo Blaženki da su djeca dobro i da se vraćaju s ocem. Ona je u 16 sati otišla do Marija i preuzela djecu bez problema - danas je svjedočio, toga dana dežurni policajac, Goran Gajdoš.

Samo pet sati kasnije dogodila se tragedija kakva se u kostajničkom kraju ne pamti. Mario Slabinjac je pravdu uzeo u svoje ruke i rafalima iz automatske puške lišio života supruge Blaženke i njenog prijatelja Ivice. Vještakinja Ivanka Mavrek je potvrdila kako su na pušci, spremniku i streljivu otisci Slabinjca.

Nekoliko svjedoka obrane govorilo je o okrivljenom Mariu kao brižnom ocu, koji se nije mogao pomiriti s činjenicom da djevojčice žive s Blaženkom i Ivicom u Graboštanima, gdje su navodno imale lošije uvjete nego kod oca.

>> Specijalci intervenirali kada je prvi put išao ubiti suprugu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.