Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločinac sa zaleđem

Specijalci intervenirali kada je prvi put išao ubiti suprugu

'13.06.2013., Sisak - Ubojica iz Grabostana, Mario Slabinjac, saslusan je u Zupanijskom sudu, a sutkinja Ljubica Balder odredila mu je jednomjesecni pritvor. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
Foto: 'Nikola Cutuk/PIXSELL'
1/3
15.06.2013.
u 16:30

Nezamislivo je da pravomoćno osuđen čovjek, koji je bio nekoliko puta pritvaran, i dalje radi u sustavu

Policajci s kojima smo prošlih dana razgovarali uvjereni su da je Mario Slabinjac (40), koji je u utorak navečer u Graboštanima pokraj Majura na Banovini ubio svoju bivšu suprugu Blaženku Slabinjac (39) i njezina partnera Ivicu Hajdukovića (45), morao imati nekoga tko mu je gledao kroz prste u Ravnateljstvu policije, u kojem je Mario bio zaposlen kao čuvar objekata.

– Nezamislivo je da čovjek koji je pravomoćno osuđen, kojeg je specijalna policija naganjala po Banovini, koji je bio nekoliko puta pritvaran i dalje radi u sustavu. Meni je to jednostavno nepojmljivo, nevjerojatno, sramotno. Da sam ja učinio bilo što od toga, samo jednu stvar od njegovih brojnih nedjela, odmah bih letio iz službe – kazao nam je jedan policijski službenik iz Sisačko-moslavačke županije.

Nije poznavao Marija Slabinjca kao policajca, ali ga je poznavao kao osobu koja je bila prijavljivana Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj. Krajem prošle godine Mario je prijetio ubojstvom Ivici Hajdukoviću, provalio je u svoj ormar na poslu, uzeo oružje i krenuo u Hrvatsku Kostajnicu. Specijalna policija tada je organizirala potjeru za njim jer je postojala velika opasnost da će ispuniti prijetnju.

Bio je pritvoren, dobio je kaznenu prijavu, kratko suspendiran i vraćen na posao.

– To je nedopustivo, pogotovo jer je to bio samo nastavak prijetnji koje je on izrekao na području Policijske uprave zagrebačke – kazao je naš sugovornik.

Tko je štitio Marija Slabinjca, trebala bi utvrditi Unutarnja kontrola MUP-a koja se kratko zadržala u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj, a izgleda da je veći dio posla očekuje u Ravnateljstvu policije.

– Nadajmo se da će civilne udruge inzistirati na rješavanju ovog pitanja jer bi inače sve moglo biti stavljeno pod tepih – tvrdi naš sugovornik.

>> Za četiri dana trebao je ići na 18 mjeseci robije u Remetinec

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije