priprema za izbore

Više od pola milijuna kuna za tonere, glasačke kutije, kopirke...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Više od pola milijuna kuna za tonere, glasačke kutije, kopirke...
02.01.2013.
u 10:30
U tijeku je javna nabava za potrebe provođenja izbora za gradonačelnika, zastupnike u Skupštini i vijećnike u četvrtima
Pogledaj originalni članak

Kampanja za izbor gradonačelnika već je u punom jeku. Poznata je većina imena osoba koje će se utrkivati za titulu prvog čovjeka Zagreba i punom parom radi se na njihovoj promociji za izbore koji su tek u svibnju. Osim što će kandidati novac potrošiti na reklamiranje, promociju i druženje sa sugrađanima, iz gradskog proračuna izdvojit će se više od pola milijuna kuna za logistiku. Točnije 590 tisuća kuna za izbore za gradonačelnika, zastupnike u Skupštini te predstavnike Vijeća gradskih četvrti.

Javna nabava je u tijeku, a traže se kamioni, glasačke kutije, automobili, vreće... Unajmit će se posebna vozila za potrebe prijevoza, takozvani rentacar, niže i srednje klase. Morat će imati kasko-osiguranje kao i neograničenu kilometražu prilikom korištenja, a za sve to građani će platiti 50 tisuća kuna.

Za potrebe tajnosti glasovanja moraju se osigurati i posebne kutije na glasačkim mjestima, a za to će Grad pak izdvojiti 100 tisuća kuna. Kancelarijski materijal stajat će najviše, oko 200 tisuća kuna, dok će se samo za potrebe kupnje tonera, tinte i pisaće vrpce za fotokopirne aparate i printere platiti 50 tisuća kuna.

Posebne vreće od papira, tzv. natron vreće stajat će 110 tisuća kuna, dok će najam kamiona za prijevoz listića, vreća te za druge usluge za vrijeme izbora stajati 80 tisuća kuna.

>>Između Bandića i Ostojića najizglednija utrka za šefa Zagreba

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.