Štrajk prosvjetara u petak

Vilim Ribić: Problem nije u novcu, nego u premijeru

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Vilim Ribić: Problem nije u novcu, nego u premijeru
22.09.2015.
u 12:21
Vilim Ribić kaže da je na GSV-u ministar Grčić iznio kako je minimalni rast BDP-a donio 3 mlrd kn više od planiranog, dakle, nije problem u tome da nema novca za prosvjetare
Pogledaj originalni članak

Pojavila se i prijetnja sudske zabrane štrajka u školama, ali štrajk počinje u petak u 8 sati, poručili su danas čelnici tri obrazovna sindikata.

Vilim Ribić kaže da je na GSV-u ministar Grčić iznio kako je minimalni rast BDP-a donio 3 mlrd kn više od planiranog, dakle, nije problem u tome da nema novca za prosvjetare.

– Problem nije u novcu, nego u premijeru. Govorom tijela poručuje "mogu pobijediti 80.000 muha". Vidjet ćemo jesu li muhe ili stršljenovi – poručuje Ribić.

>> Mirenje propalo. Sindikati u petak kreću u štrajk

>> Sindikati iz sustava obrazovanja i znanosti: Štrajk počinje u petak, 25. rujna

>> Sindikati Vertikale obrazovanja odlučili: Idemo u štrajk!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

KS
Ksantipa
13:40 22.09.2015.

Neka se gospodin glavni sindikalac suprostavi premijeru na izborima. pa da vidimo koliko vrijedi!

KG
kg
14:21 22.09.2015.

Nastavnika ima puno jer je puno predmeta, koliko ima predmeta određuje država, a ne sindikat. Nastavni program određuje država, gdje se nalazi škola određuje država, udžbenici prolaze provjeru državnih povjerenstava. Sada kad ste upoznati s funkcioniranjem države objasnite kako su sindikati krivi za stanje u obrazovanju? Učitelji i liječnici su stupovi svih društava jer su to profesije od kojih običan puk ima izravne koristi. Uspoređivati hrvatsko obrazovanje s obrazovanjem država EU nema smisla sve dok ostali uvjeti ne budu posloženi kao u tim državama (kurikulum, infrastruktura pa i plaće radnika). Također samo kratka napomena, nisu ni učitelji i profesori cvijeće, ali tu je kriva vlast jer ona treba odrediti što se traži od dotičnih, ovako niti znaju što da rade niti su plaćeni za tošto rade.

KS
Ksantipa
15:57 22.09.2015.

Vjerujem da će kod većine učitelja i profesora prevladati razum, osjećaj odgovornosti i realnost. Novaca nema, dodatni teret državi su izbjeglice. Oni će sve morati odraditi. Najviše će trpjeti djeca i roditelji, a profitirati sindikalni lideri. premijer je obečao, resorni mnistar je obečao, ministar Grčić je obečao - prvi su na redu, čim se uspostavi kontinuirani rast BDP, Znam, prevareni su već mnogo puta, aline vjerujte sindikatima i sindikalnim vođama, pogotovo onima koji su 25 godina u vrhu. Sve bure i oluje, orkani i tsunamiji ih nisu pomeli. koliko premijera i predsjednika su nadživjeli? što mislite zašto. dragi kolege nemojte biti nečija moneta za potkusurivanje, V aši učenici vas cijene, vole, uzdaju se u vas- nemojte ih iznevjeriti.