Građani nezadovoljni

Otkriveno od čega je zapravo uginula vidra u Osijeku

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Otkriveno od čega je zapravo uginula vidra u Osijeku
28.03.2018.
u 23:27
Rezultati su pokazali da je vidra bila dehidrirana, povećanih i blijedih limfnih čvorova te praznog želuca
Pogledaj originalni članak

Osječka Gradska uprava priopćila je kako je otklonjena mogućnost da je otrov uzrok uginuća vidre, nađene 16. ožujka u Dravi pored ulaza u osječki Zoološki vrt, već se uzrokom smatra upala pluća.

Slučajevi uginuća pasa, golubova i drugih životinja tijekom ožujka izazvali su nezadovoljstvo dijela građana, koji su sumnjali da se radi o trovanju i zbog toga su u dva navrata prosvjedovali na gradskim trgovima te pred Policijskom upravom.

U priopćenju za javnost na službenoj Facebook stranici navodi se kako je vidra pronađena 16. ožujka u kritičnom zdravstvenom stanju i donesena u Veterinarsku ambulantu, gdje je ubrzo nakon početka tretmana uginula, nakon čega je upućena na ispitivanje u Hrvatski veterinarski institut – Veterinarski zavod Vinkovci, kako bi se patomorfološkom pretragom utvrdio uzrok uginuća.

Rezultati su pokazali da je vidra bila dehidrirana, povećanih i blijedih limfnih čvorova te praznog želuca, što otklanja mogućnost trovanja. Bakteriološkom pretragom izolirana je bakterija Escherichia coli. U nalazu je navedeno da je životinja imala blagi edem pluća te akutnu pneumoniju (upalu pluća), koja se smatra uzrokom ugibanja, dodaje se u priopćenju.

U Gradskoj upravi izvijestili su kako se još očekuju rezultati toksikološke analize uginulih golubova, upućenih u zagrebački Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

MO
matK.O.
06:24 29.03.2018.

od čega će uginut vidra u hrvatskoj nego od gladi?

CE
cenzura
09:47 29.03.2018.

Besposlicari nemaju kaj delat vec stalno dizu nekakvu paniku i bespotrebno prosvjeduju a ne znaju poradi cega. Nekidan ona na HTV/u trabunja o trovanjima zivotinja u citavoj zemlji i neki ju uzimaju za ozbiljno.

Avatar Gastalbajter
Gastalbajter
07:28 29.03.2018.

Jedva čekam da vas rusi istrjebe. Balkanska gamad. Gori ste od cigana