NAREDIO DJELOMIČNU MOBILIZACIJU

VIDEO Ovo je cijeli govor Vladimira Putina u kojem je poslao poruku Zapadu: 'Ne blefiram!'

Foto: Screenshot
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russian President Putin attends a news conference in Samarkand
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russian President Putin attends a ceremony in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russian President Putin attends a meeting in Moscow
21.09.2022.
u 09:09
Kazao je kako će koristiti "sva sredstva koja su nam dostupna" i da će oni koji pokušavaju koristiti nuklearnu ucjenu protiv Rusije uvidjeti da se stvari mogu okrenuti protiv njih
Pogledaj originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin jutros se obratio naciji, a u svom govoru naredio je djelomičnu mobilizaciju te je podržao referendume u Ukrajini, odnosno područjima koje su pod ruskom okupacijom. 

– Građani Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersona i Zaporožja i drugih područja slobodnih od nacističkog režima, razgovarat ćemo o koracima zaštite našeg suvereniteta, potpori, volji i želji naših građana da sami odlučuju o svojoj volji – rekao je na početku svog govora Vladimir Putin.  

 

Putin je na početku govora rekao da Zapad "želi uništiti Rusiju" i da se "ovdje radi o obrani Rusije i teritorija Donbasa". Rekao je da Rusija podupire to stanovništvo i da nema pravo odustati od njega.

Kaže da zapadne zemlje pokušavaju "blokirati" bilo kakvu neovisnost i razvoj. Putin dodaje da je Zapad od ukrajinskog naroda napravio "topovsko meso" još 2014., kada je pripojen poluotok Krim. Kaže i da glavni cilj oslobađanja ljudi u regiji Donbas i dalje ostaje nepromijenjen. 

Ruski predsjednik potom je naredio djelomičnu mobilizaciju ruskih pričuva te je rekao da je dekret o tome već potpisan. 

– Naglašavam da je riječ o djelomičnoj mobilizaciji. Samo oni koji su u pričuvi bit će mobilizirani. Naglasit ću da će ruski državljani pozvani u sklopu mobilizacije imati sve pogodnosti kao i oni koji služe po ugovoru – rekao je. 

– U svojoj agresivnoj antiruskoj politici Zapad je prešao sve granice – dodao je. 

Kazao je i kako će koristiti "sva sredstva koja su nam dostupna" i da će oni koji pokušavaju koristiti nuklearnu ucjenu protiv Rusije uvidjeti da se stvari mogu okrenuti protiv njih.

– I mi imamo oružje za masovno uništenje, i to modernije od NATO-a. Ako treba zaštititi naš narod, zaštitit ćemo ga. Ne blefiram! – rekao je na kraju obraćanja Vladimir Putin. 

VIDEO Vladimir Putin u govoru poslao poruku Zapadu: 'Ne blefiram!'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

AU
austrougarskigeneral
09:34 21.09.2022.

Izgleda da je počeo osjecati poraz ..koji ce se prije ili poslije desiti.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
11:22 21.09.2022.

Ništa novog iz Kremlja.

ZG
ZGubidan
11:05 21.09.2022.

Tko koristi nuklearnu ucjenu osim Rusije?