PROJEKT OMIIŠKE OBILAZNICE

VIDEO Letjelo na sve strane: Tijekom miniranja brda kamenje oštetilo kuće i automobile

Foto: Youtube screenshot
VIDEO Letjelo na sve strane: Tijekom miniranja brda kamenje oštetilo kuće i automobile
28.04.2021.
u 11:00
Na projektu se radi punom parom, a paralelno s tunelom gradi se i pješački prolaz koji će postojati u slučaju da dođe do nesreće u tunelu
Pogledaj originalni članak

Radovi na omiškoj zaobilaznici zakomplicirali su se u utorak nakon što je tijekom miniranja padina Omiške Dinare dio kamenja odletio do mjesta i tako oštetio neke kuće i automobile. U to vrijeme nije bilo prolaznika pa ni nije bilo ozlijeđenih, prenosi Dalmacija Danas

- Za vrijeme miniranja poletjela su kamenja na sve strane. Oštećena je hauba jednog automobila, napukao je zid kuće, bilo je oštećenih krovova. Također, kamenje je padalo po ulici i sva sreća da u to vrijeme nitko nije prolazio jer je moglo biti i ozlijeđenih, kazala je jedna od stanovnika Omiša. 

Na projektu se radi punom parom, a paralelno s tunelom gradi se i pješački prolaz koji će postojati u slučaju da dođe do nesreće u tunelu, a bit će dugačak 380 metara.

Izvođač radova tvrtka Strabag odmah nakon incidenta stigla je do naselja u kojem su se oštetile kuće i automobili. 

- Obećali su sanirati apsolutno svu štetu. Barem s te strane su korektno reagirali, tu nemam što reć. Veći je problem što je zapravo sigurnost ljudi bila ugrožena, a to nije jasno bilo najavljeni ni istaknuto, govori mještanka. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NA
navijala
14:11 28.04.2021.

Ne ometajte ih neka i dalje krče da što prije završe ovu obilaznicu,da mi ovi Omišani više ne prigovaraju da prebrzo vozim. Par puta sam bio stvarno bezobrazan,molim oprost.