Vjeruju A. Merkel

VIDEO Hoće li Merkel na jesen promijeniti koalicijskog partnera?

Foto: Deutsche Welle
Njemački parlament
18.01.2013.
u 08:53
Popularnost jedne od najmoćnijih žena svijeta tijekom financijske i gospodarske krize je još porasla pa i njezina stranka, prema ispitivanjima javnog mnijenja, bilježi rekordnu naklonost birača
Pogledaj originalni članak

Njemačka se nosi s krizom puno bolje nego brojne druge zemlje. Iako je vlada smanjila očekivanja gospodarskog rasta za ovu godinu, i ona i gospodarski stručnjaci ipak računaju s rastom. A građani imaju povjerenja u vladu kancelarke Angele Merkel.

Popularnost jedne od najmoćnijih žena svijeta tijekom financijske i gospodarske krize je još porasla pa i njezina stranka Kršćansko-demokratska unija (CDU), prema ispitivanjima javnog mnijenja, bilježi rekordnu naklonost birača. Zato Merkel može opušteno čekati jesenske savezne parlamentarne izbore. Ali, njezin koalicijski partner, liberali, strahuju da neće prijeći izborni prag što bi i CDU dovelo u nezgodan položaj.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AA
aabbcc
10:00 18.01.2013.

Njemacka stiti svoju industriju na racun drugih clanica i u takvoj zajednici od industrija u RH nece nikada nista ni biti. Poljoprivreda i turizam imaju sansu, jer ugrozavaju manje vazne clanice i njima je takva konkurencija dobrodosla .